Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Όχι άλλα λάθη


Παράλληλα με την αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», πληθαίνουν οι επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες, με αποκορύφωμα την δολοφονία Ιρακινού μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί φίλοι μου ζητάνε να γράψω για αυτά τα θέματα. Να γράψω ή όχι;




Ο χειρισμός της κακοποίησης από τα ΜΜΕ της 15χρονης από έναν Πακιστανό μετανάστη στην Πάρο αποδεικνύεται ύποπτος και επικίνδυνος.
Διάβασα ακόμα και σε «προοδευτικά» σάιτ ή μπλογκ άρθρα και σχόλια για το έγκλημα της Πάρου που ήταν ρατσιστικά. Απογοητευτικό.
Όλοι κυνηγούν το κέρδος -επισκέψεις, hits, διαφημίσεις-, ή προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά, όταν μιλάς ή γράφεις για τέτοια θέματα, καλό θα ήταν να θυμάσαι πως μπορεί να οπλίζεις το χέρι των ανεγκέφαλων.
Πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει εγκληματικότητα -από Έλληνες και μετανάστες- αλλά, όταν προσπαθείς να πολιτικοποιήσεις την εγκληματικότητα, δημιουργείς περισσότερη εγκληματικότητα. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.
Είμαι βέβαιος πως η πλειοψηφία Ελλήνων και μεταναστών δεν έχουν εγκληματικές διαθέσεις, δεν θέλουν να κάνουν κακό σε κανέναν, και -ακόμα και αν διαφωνούν σε κάποια θέματα- μπορούν να συζητούν μεταξύ τους, χωρίς να ανοίγει ο ένας το κεφάλι του άλλου.
Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος δεν χωρίζεται σε Έλληνες και μετανάστες.
Εντάξει, οι Έλληνες κατάπιαν την χρεοκοπία της χώρας και ψήφισαν ξανά τους απατεώνες που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία αλλά ελπίζω αυτό το σερί χαζομάρας και ανηθικότητας να μην συνεχιστεί, με τους Έλληνες να φορτώνουν την κακή πορεία της χώρας στους μετανάστες.
Κάποιοι μοιάζουν να ποντάρουν σε ένα μπαράζ εγκλημάτων ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες.
Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία και εμείς είμαστε άνθρωποι – ή έχουμε χρέος να γίνουμε άνθρωποι.
Ας μην τους κάνουμε το χατίρι να τους ακολουθήσουμε -ή να τους βοηθήσουμε- στις σάπιες σκέψεις τους και τους φρικιαστικούς στόχους τους.
(Πέρσι το καλοκαίρι, είχα γράψει ένα κείμενο με τίτλο «Το πανό».)

http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου