Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις στα καύσιμα



Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ανατιμήσεις στα καύσιμα και γενικότερα την ακρίβεια, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «κοροϊδία» τις εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη κατά τις προγραμματικές δηλώσεις για εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και προστασία των καταναλωτών.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από την κυβέρνηση μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων αλλά και έλεγχο του κυκλώματος πετρελαίου σε όλα τα στάδια και κυρίως στη διύλιση και στην εμπορία. Ακόμα υποστηρίζει ότι για την αποτροπή ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει στην μνημονιακή δέσμευση για παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ που θα καταστήσει πλήρως ανεξέλεγκτο το κύκλωμα πετρελαίου.

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κωφεύει σε προτάσεις όπως αυτή της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας που ζητά την άμεση και δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Καυσίμων για την ανακούφιση των καταναλωτών», υπογραμμίζει.

Τέλος, για τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η αξία του είναι περιορισμένη καθώς οι πολίτες δεν είναι δυνατό να τρέχουν να βρουν πάντα το φτηνό πρατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου