Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΑΚΟΜΗ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΡΕΑΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... ΚΙΝΕΖΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ..



tro-ma-ktiko.blogspot.grΝέες αποκαλύψεις κάνουν οι φιλόζωοι με αυτοψία στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, όπου αποκαλύφθηκαν «χασάπικα» Κινέζων που εμπορεύονται το κρέας αδέσποτων ζώων (σκύλους – γάτες) σε αλλοδαπούς.


Σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις, εκτός από τις κλοπές κατοικιδίων και τις εξαφανίσεις αδέσποτων που έχουν αυξηθεί, οι ζωόφιλοι εντόπισαν κανονική «έκθεση» σφαγιασμένων ζώων! Φιλόζωοι που έχουν δραστηριοποιηθεί και εναντίον του παζαριού (ζωντανών) ζώων στο Σχιστό, φωτογράφισαν στο κέντρο της Αθήνας χαρτόνια όπου εκθέτονται σύμφωνα με τους ίδιους τα νεκρά σκυλιά και οι γάτες προς πώληση! Οι έμποροι όμως είχαν προλάβει να μαζέψουν τα κρέατα ενώ σύμφωνα με τους μάρτυρες πωλούνται από Κινέζους. Είναι γνωστό άλλωστε, σύμφωνα με τις οργανώσεις αυτές, ότι στη Κίνα σφαγιάζονται και πωλούνται κανονικά σκυλιά και γάτες.

Συχνά σώζονται 500 ή 1000 ζώα από φορτηγά που μεταφέρουν στιβαγμένα τα σκυλάκια προς τα σφαγεία. Κι αυτό θεωρείται νόμιμο! Ακόμα και φιλόζωοι Κινέζοι αντιδρούν και ζητούν από τη κυβέρνηση την απαγόρευση κατανάλωσης κρέατος σκύλων και γατών. Παρόλα αυτά στη χώρα μας, μερικοί δεν διστάζουν να πουλήσουν κρέας σκύλων και γατών αφού η ανομία και η έλλειψη ελέγχου ή τιμωρίας απ τις αρχές είναι τεράστια. Σύμφωνα με το adespoto.gr από το 2009 έχουν γίνει αυτές οι αποκαλύψεις. Το φαινόμενο είχε ξεκινήσει από επαρχιακές πόλεις αλλά δεν άργησε να εξαπλωθεί ως την Αθήνα, ειδικά τώρα που η κρίση έχει εξαθλιώσει ακόμα και τους Έλληνες.

Με τα χρόνια, τα περιστατικά έχουν αυξηθεί με καταγγελίες για περιστέρια, σκαντζόχοιρους αλλά και σκυλιά ή γάτες να καταναλώνονται είτε λόγω «κουλτούρας» είτε λόγω πείνας. Οι ζωόφιλοι έκαναν καταγγελία και παραπέμφθηκαν στο Υγειονομικό για να διαπιστωθεί τι είδους κρέας είναι.... Οι φιλοζωικές οργανώσεις συνεχίζουν να επισημαίνουν το θέμα, καλώντας την Πολιτεία να λάβει μέτρα για τους ανθρώπους που χρειάζονται τροφή και στέγη αλλά και για την τιμωρία ανθρώπων που δεν σέβονται τους νόμους του κράτους μας και καταναλώνουν σκύλους και γάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου