Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΣΕΕ: Έκκληση για προάσπιση των ναυπηγείων



«Η αναβίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας απαιτεί εξειδικευμένες υπηρεσίες, περισσότερο συντονισμό και λιγότερο κράτος. Η γενική αποβιομηχάνιση της χώρας είχε ως συνέπεια τη σημερινή ανύπαρκτη ναυπηγική παραγωγή και την ελάχιστη επισκευαστική δραστηριότητα. Οι χωροταξικοί, οικονομικοί και θεσμικοί λόγοι πράγματι υπάρχουν, όμως μπορούν με πολιτική βούληση, όχι μόνο να ξεπεραστούν, αλλά και να εκλείψουν παντελώς».


Aυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε επιστολή της με δώδεκα προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, οι οποίες, όπως εκτιμά, θα βοηθήσουν να επανέλθει η χώρα στο επίκεντρο της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, χαρακτήρισε εξαιρετική την επιλογή του Νίκου Αναστασόπουλου για τη θέση του συντονιστή για την επίλυση του προβλήματος των ναυπηγείων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του στον ΟΛΠ κατά τη διάρκεια του επιτυχούς εγχειρήματος συνεργασίας με την COSCO και γνωρίζω τις ικανότητές του να διαχειριστεί το θέμα με την ΕΕ κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου