Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Το προφίλ του Τάσου Θεοφίλου. (Ποιά ή αλήθεια, ποιό το ψέμα);





O 30χρονος που κρατείται εδώ και αρκετές ώρες και ανακρίνεται στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αθήνα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982.


Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Τάσος Θεοφίλου, του οποίου γενετικό υλικό ανιχνεύθηκε στο καπέλο που έπεσε στον δρόμο κατά την έξοδο της συμμορίας των ληστών από το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο και μετά τη δολοφονία του 53χρονου ιδιοκτήτη ταξί Δημήτρη Μίχα, φέρεται να εμπλέκεται σε πολύ σοβαρές υποθέσεις ένοπλης βίας και αντάρτικου πόλεων που απασχολούν την Αντιτρομοκρατική τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τις υποθέσεις-γιάφκες που εντοπίστηκαν και ερευνήθηκαν από την αστυνομία. Είναι οι γιάφκες της οδού Καισαρείας, της οδού Πραξιτέλους και του Αγρινίου. Πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., γενετικό υλικό του Τάσου Θεοφίλου είχε εντοπιστεί σε αυτές τις τρεις υποθέσεις.

Κατά τους αστυνομικούς που έχουν όλη αυτήν την περίοδο ασχοληθεί με τις εν λόγω γιάφκες, ο Τάσος Θεοφίλου είναι μέλος ένοπλης οργάνωσης και φέρεται να έχει επαφές και γενικώς να κινείται στον ευρύτερο χώρο της ένοπλης βίας.





(Print Screen από τη σελίδα του Τάσου Θεοφίλου στο Facebook)

Ο Τάσος Θεοφίλου αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα το πρωί της Κυριακής. Σημειώνεται ότι, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια για τον εντοπισμό προσώπων που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές.


(Print Screen από blog στο οποίο παραπέμπει μέσα από τη σελίδα του στο Facebook)

Οι τρεις υποθέσεις με τις γιάφκες

5 Δεκεμβρίου του 2010: Πιστόλια, καλάσνικοφ, γεμιστήρες, χειροβομβίδες είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα της οδού Καισαρείας 22, στη Νέα Σμύρνη.



Ειδικότερα, στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε:
- 3 ΑΚ-47 καλάσνικοφ
- 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion
- 7 πιστόλια (Glock, CZ, Μπαϊκάλ)
- 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO
- 4 χειροβομβίδες
- 1 σιγαστήρα
- φυσίγγια
- 200 γραμμάρια TNT



Λίγες ώρες αργότερα, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Μετά τον εντοπισμό γιάφκας στη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά, ακολουθεί το Αγρίνιο. Σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο, στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου, βρέθηκαν περίστροφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου