Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η υπόθεση Πανταλάκη "σκανδαλίζει" τα διεθνή ΜΜΕ , στην Ελλάδα πάλι στα αρχ@δια μας...



Η υπόθεση Πανταλάκη "σκανδαλίζει" τα διεθνή ΜΜΕ


Για πολιτική «ταραχή» που έχει ξεσπάσει στην Αθήνα μετά από την παραδοχή του πρώην επικεφαλής της ATEbank, Θεόδωρου Πανταλάκη, ότι μετέφερε 8 εκατ. ευρώ από τον προσωπικό λογαριασμό του, στο εξωτερικό, για να αγοράσει μια κατοικία στο Λονδίνο, μήνες πριν η τράπεζα οδηγηθεί σε κατάρρευση, κάνουν λόγο στο δημοσίευμά τους οι Financial Times, το οποίο επικαλείται το CNBC.com.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Θεόδωρος Πανταλάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ATEbank, αρνείται σθεναρά ότι έκανε κάτι κακό, δηλώνοντας στη Realnews ότι είχε δηλώσει τη συναλλαγή στις αρχές το 2011, και ότι είχε πληρώσει φόρο για το ποσό που μετέφερε.

«Είμαι στις διακοπές και δεν σχεδιάζω να πω τίποτα περισσότερο μέχρι να γυρίσω πίσω στην Αθήνα», δήλωσε ο Θ. Πανταλάκης στους FT, «από τη βίλλα του στην Πάρο».

Ο Θ. Πανταλάκης αναμένεται να δώσει κατάθεση ενώπιον επιτροπής του κοινοβουλίου στο τέλος Αυγούστου, για τα τρία χρόνια της παραμονής του στο τιμόνι της τράπεζας, στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση, αναφέρουν οι Financial Times.

Τραπεζικό στέλεχος στην Ελλάδα τονίζει πως «κανένας δεν έχει πει πως ο Θ. Πανταλάκης έστειλε τα κεφάλαια στο εξωτερικό παρανόμως... Αλλά υπάρχει ξεκάθαρα ηθικό ζήτημα από τη στιγμή που ήταν επικεφαλής μιας μεγάλης κρατικής τράπεζας σε περίοδο χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος, ερωτηθής σχετικά, παραδέχθηκε ότι πράγματι έχει γίνει καταγγελίαστην ΤτΕ για στέλεχος του Δ.Σ. της ΑΤΕ το οποίο φέρεται να μετέφερε σε λογαριασμό του εξωτερικού το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Προβόπουλος, η ΤτΕ στη συνέχεια προχώρησε σε έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν αποσταλεί στην αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Πηγή:www.capital.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου