Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ : ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ....ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!!



Την ανησυχία του για την «ψυχολογική διάλυση» της Ευρώπης εκφράζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικόDer Spiegel.

«Οι εντάσεις που μας συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια φέρουν ήδη μία ψυχολογική προδιάθεση διάλυσης της Ευρώπης» δηλώνει ο κ. Μόντι και προειδοποιεί: «Εάν το ευρώ αρχίσει να προκαλεί αποξένωση μεταξύ των Ευρωπαίων, τότε θα καταστραφούν και τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός παροτρύνει, χωρίς να κατονομάζει κανέναν, τους Ευρωπαίους ηγέτες, ναδιατηρήσουν μία ελευθερία κινήσεων απέναντι στα κοινοβούλιά τους. «Αν οι κυβερνήσεις δεσμεύονται απολύτως από τις αποφάσεις των κοινοβουλίων, χωρίς να έχουν φροντίσει να κρατήσουν για τον εαυτό τους ένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, τότε η διάλυση της Ευρώπης θα αποτελεί πιο πιθανή εξέλιξη από την περαιτέρω ενοποίησή της» επισημαίνει ο Ιταλός πρωθυπουργός. Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις αν και πρέπει να ακολουθούν τις αποφάσεις της Βουλής, έχουν όμως και το καθήκον να «διαπαιδαγωγούν» το κοινοβούλιο.

Στην ερώτηση αν μπορεί να αποφευχθεί η διάλυση της Ευρώπης, ο κ. Μόντι απαντά: «Ναι, είναι δυνατόν, αλλά δεν θα πέσει από τον ουρανό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου