Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ένταση και επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου



 


Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το δικαστικό Μέγαρο στο Μεσολόγγι.

Ομάδα των ΜΑΤ, με εκτεταμένη ρίψη χημικών, αλλά και την χρήση γκλομπ, απώθησαν βίαια τους κατοίκους του Αιτωλικού, που βρίσκονταν έξω από το δικαστικό κτήριο, για να διαμαρτυρηθούν.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί, την ώρα κατά τη διάρκεια της προσαγωγής των συλληφθέντων ρομά στον ανακριτή.



Υπενθυμίζεται ότι την 5η Αυγούστου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, μεταξύ κατοίκων και Ρομά που διαμένουν στην περιοχή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, 3 Αυγούστου, όταν περίπου 180 κάτοικοι του Αιτωλικού, συγκεντρώθηκαν στην οδό Κ. Λάσκαρη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των Ρομά, διότι όπως υποστήριζαν, έχουν παραβατική συμπεριφορά.
Οι Ρομά από την πλευρά τους, όταν αντελήφθησαν ότι οι κάτοικοι του Αιτωλικού κινούνται προς το μέρος τους, έβαλαν- σύμφωνα με την Αστυνομία- φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε ελαστικά, διακόπτοντας έτσι την κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης κάποιοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, πυροβόλησαν από απόσταση περίπου 200 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερα άτομα ηλικίας 48, 35, 50 και 47 ετών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου