Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πίσω ψευτόμαγκες!


Άγρια κόντρα ξέσπασε χτες ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αφού οι δυο άντρες επηρεάστηκαν από την επιτυχία του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο των Ολυμπιακών και ήθελαν να κάνουν ιαπωνικές λαβές για να ξεχαρμανιάσουν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο καυγάς ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιάννη Στουρνάρα ξέσπασε εξαιτίας του δημοσιογράφου της εφημερίδας…«Τα Νέα», Δημήτρη Μητρόπουλου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στον Γιάννη Στουρνάρα «Ξέρω ότι μιλάς συνέχεια στον Μητρόπουλο. Πότε μιλάς και τι του λες. Γνωρίζω τα πάντα!», ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε «Εσύ μιλάς μαζί του!».

Όπως διαβάζεις τον διάλογο, αν δεν ξέρεις πως τσακώνονται δυο τεράστιες και κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της χώρας, έχεις την εντύπωση πως ο δημοσιογράφος είναι κάποιο τεκνό και ο Βενιζέλος με τον Στουρνάρα τσακώνονται για τα μάτια του σαν λυσσασμένες τεκνατζούδες.

Το επεισόδιο ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιάννη Στουρνάρα πήρε τόσο μεγάλη διάσταση που αναγκάστηκε να παρέμβει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος άρχισε να φωνάζει πως χάνει το μάτι του, ώστε οι δυο άντρες να αφήσουν την κόντρα, να πέσουν πάνω στον Σαμαρά και να του βάζουν κολλύριο, ενώ ο Φώτης Κουβέλης διατήρησε την ψυχραιμία του γιατί είναι πολύ αριστερός και δεν συγκινείται από τις υστερίες των αστών.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό πόσο τσαμπουκαλεμένοι είναι μεταξύ τους οι Έλληνες πολιτικοί και πόσο κότες και προσκυνημένοι απέναντι στις τρόικες και στον κάθε Ρομπάι. Αυτή είναι η συμπεριφορά του ραγιά. Ας είναι καλά οι ραγιάδες που τους ψηφίζουν.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφυγε εκνευρισμένος από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πήγε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ξέσπασε πάνω στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που έπινε αμέριμνος το καφεδάκι του.
Οι δυο άνδρες λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια αλλά αυτό απαγορεύεται από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, αφού ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι στην κατηγορία των 75 κιλών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κατηγορία τόφαλου.

Βενιζέλος και Χρυσοχοΐδης έλεγαν ο ένας στον άλλο «Φύγε από δω», ο Βενιζέλος του είπε να πάει στο διάολο, ο Χρυσοχοΐδης του απάντησε «να πας εσύ στο διάολο», πέσανε κάτι χριστοπαναγίες και κάτι πουστριλίκια, και οι δυο άνδρες ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια, ενώ τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έβαζαν στοιχήματα υπέρ του Βενιζέλου που είναι κάπως πιο εύσωμος.

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν συνέβη και αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα για να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν, ώστε να μην αντιδράσουν οι Έλληνες αλλά οι Έλληνες δεν πρόκειται να αντιδράσουν γιατί είναι στις παραλίες και παίζουν ρακέτες, περιμένοντας υπομονετικά την επίσημη πτώχευση που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και τους Σαμαραβενιζελοστουρνάρηδες στο ελικοπτεροντούλαπο της Ιστορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου