Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η χώρα ΄΄καίγεται΄΄ και ο Ευ. Βενιζέλος (*) και το ΠΑΣΟΚ ΄΄κουρεύονται΄!!!


ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ...

Tου “Αλιέως”
Η χώρα ΄΄καίγεται΄΄ και ο Ευ. Βενιζέλος (*) και το υπόλοιπον του ΠΑΣΟΚ ΄΄κουρεύονται΄΄. Απ΄ ότι μαθαίνουμε ο πληθωρικός πολιτικός έχει προχωρήσει ή δ η στην ανάθεση σε ελεγκτικές εταιρείες την διερεύνηση των δανείων που χρωστά το κόμμα του, την βιωσιμότητα τους με προφανή επιδίωξη τον...διακανονισμό των οφειλόμενων.




Εδώ η Ελλάδα βρίσκεται χιλιοστά πριν το...γκρεμνό, η κοινωνία στα κάγκελα, η οικονομία μετρά αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ σε ύφεση και ανεργία και ο πολιτικός της πομφόλυγας έχει βάλει μπροστά για το ΄΄κούρεμα΄΄ των δανείων και των προχρηματοδοτήσεων που είχε πάρει όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ του 35% και 42% . Ο Ευ. Βενιζέλος και το υπόλοιπον του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται επί της ουσίας; λίγο πριν αιτηθούν και επίσημα ΄΄κούρεμα΄΄ δανείων, υποχρεώσεων και λοιπών θαλασσοδανείων. Τη στιγμή, που οι τράπεζες εξαντλούν την αυστηρότητα τους σε χιλιάδες άμοιρους δανειολήπτες, την ώρα που οι ιδιωτικές διοικήσεις των κρατικών ιδρυμάτων δεν δέχονται...μύγα στο σπαθί τους (όταν πρόκειται για το πόπολο) και όταν έχουν στραγγίξει στην κυριολεξία τις επιχειρήσεις, την πραγματική οικονομία μη χρηματοδοτώντας την παραγωγή ετοιμάζονται να συμβιβαστούν με τον Ευ. Βενιζέλο το υπόλοιπον του ΠΑΣΟΚ και προφανώς με όποιο άλλο κόμμα και πολιτικό υποβάλλει ανάλογο αίτημα.
  Στη συζήτηση που έγινε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομιών Υποθέσεων της Βουλής ο Γ. Στουρνάρας και ο Γ. Προβόπουλος είπαν ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα σημαντικές αλήθειες. Που το τραπεζικό σύστημα, τα κόμματα και η...μπουκωμένη δημοσιογραφία αρνούνται να θίξουν, πόσο μάλλον να δημοσιοποιήσουν.
  Τι θα γίνει αλήθεια τώρα η νέα Πειραιώς- ΑΤΕ θα



 συζητήσει με τον Ευ. Βενιζέλο και όποιον πολιτικό αρχηγό το αιτηθεί ΄΄κούρεμα΄΄ δανείων;
Με ποιό δικαίωμα, ποιά αρμοδιότητα και πως μεταβιβάσθηκαν στην Πειραιώς (και την ομάδα Μιχ. Σάλλα) τα δάνεια που είχε χορηγήσει στα κόμματα η παλιά ΑΤΕ και μάλιστα πέρασαν ως τυπικά ΕΝΗΜΕΡΑ; Εχουν βαλθεί οι κρατικοδίαιτοι ( το ΤΧΣ ελέγχει σχεδόν το 80-85% του μετοχικού κεφαλαίου των κατ΄ευφημισμόν ιδιωτικών τραπεζών- συστημικών τρομάρα τους (!) οι πολιτικοί και πολιτκάντηδες να σπρώξουν τον κόσμο ακόμη πιο πέρα από τις αντοχές του, στα άκρα; Αυτό θέλουν και με τον Θ. Πάγκαλο να συνεχίζει να προκαλεί αμετροεπώς ο...πληθωρικός πως ακόμη και τώρα όλοι μαζί τα τρώμε.
(*) η αναφορά του lobbystas περιορίζετα, προς το παρόν, στον Ευ., Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ του 12% γιατί μόνο η Ιπποκράτους έχει αναθέσει ήδη σε ελεγκτικές εταιρείες το σχετικό αίτημα.
Άραγε το ΠΑΣΟΚ του 12% θα επιστρέψει τις επιδοτήσεις που έχει λάβει ήδη έναντι μελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων όταν μετρούνταν
με εκλογικά ποσοστά της τάξης του 35% και του 42%? Γιατί είναι σαν μία πάλαι ποτέ κραταιά εισηγμένη να αντιμετωπίζεται με την αξία που είχε στα υψηλά του ΄99 και όχι με την αποτίμηση μερικών εκατ. ευρώ σήμερα.


lobbystasgr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου