Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τρίτη απάντηση στον Περιφερειάρχη Σγουρό που χαρίζει τα λεφτά των σκουπιδιών στους ιδιώτες: Φωτιά στα μπατζάκια μας ...


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Φωτιά στα μπατζάκια μας ...
                                
(Μουδιασμένοι από όσα συμβαίνουν καθημερινά, τρομοκρατημένοι για το τι μας ξημερώνει αύριο... μη πείτε τι μας λες τώρα.  Μη πείτε  στη τελική ας τα πάρουν οι ιδιώτες, προκόψαμε και με  τους δημάρχους τόσα χρόνια...)

 Στην 9η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ την Δευτέρα 27 Αυγούστου, συζητούνται δύο θέματα :
Α. Υλοποίηση Έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης  Απορριμμάτων
Εισήγηση δεν έχουμε δει , αλλά όλα  δείχνουν πως επανέρχεται  το θέμα  των  ΣΔΙΤ.
Το έχουμε πει , η εμμονή σε ένα προαποφασισμένο πριν από χρόνια σχέδιο διαχείρισης .που σκοπό έχει να τροφοδοτεί με σύμμεικτα απορρίμματα μονάδες επεξεργασίας  τις οποίες θα εκμεταλλεύονται ιδιώτες επενδυτές είναι καταστροφική.
Σήμερα, τους το λένε  και  τα στελέχη της  κομισιόν  «Ο Διαγωνισμός  για την Αττική εκφράζει μια λογική «μεγάλων έργων» την οποία πληρώνουμε μέχρι σήμερα . Η διαχείριση των απορριμμάτων, όμως, είναι διαφορετική. Χρειάζεται δουλειά σε επίπεδο νοικοκυριού και επίπεδο δήμου».
Και δεν έχουμε καμμία αμφιβολία, σε αυτό το σχέδιο δεν χωράνε οι εργαζόμενοι ....

Β. « Παραχώρηση στο Δήμο Αθηναίων της χρήσης του οικοπέδου στον Ελαιώνα  για 30 χρόνια »
Τι λέει η δημοτική αρχή του δήμου Αθηναίων : Δεν μπορείτε να φτιάξετε το Σταθμό Μεταφόρτωσης. Εμείς μπορούμε . Δώστε μας το οικόπεδο.
Ρωτάμε: Ποιος  δεν μπορεί να φτιάξει το ΣΜΑ;
Η ιστορία της δημιουργίας Κεντρικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη περιοχή του Ελαιώνα, εξελίσσεται πάνω από δέκα χρόνια και καταγράφεται ως αρνητική σελίδα για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης  και την λειτουργία των οργάνων της, που με τη στάση τους και την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων οδήγησαν τρεις φορές σε απένταξη του έργου  από εγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα. Ούτε η δημοτική αρχή του Δήμου  Αθηναίων  είναι αμέτοχη σε αυτή την εξέλιξη.
Μετά τα αντισταθμιστικά στο δήμο Αιγάλεω  που δόθηκαν  προκαταβολικά, συζητάνε τώρα, στην  δεδομένη οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου, την παραχώρηση του οικοπέδου  που αγοράστηκε  από τη ΔΕΗ  500.000.000 δραχμές το 1998; 
Μπράβο !!!
Σε όλα αυτά, που είναι το  Σωματείο ;;;
Αναζητώντας απαντήσεις, έρχεται ξανά και ξανά στο νου μας η φράση του Προέδρου Γ. Σγουρού " Αυτός ο Σύνδεσμος έτσι όπως είναι δεν έχει λόγο ύπαρξης " .


27-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου