Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.



fvt. Odofr.


Το διαίρει και βασίλευε, είναι η περισσότερο αισχρή, ανήθικη, αιμοσταγής πολιτική, Βρετανικής πατρότητας, κατά την οποία το επίσημο κράτος, με προπαγανδιστικό λόγο και απάτη, στρέφει τις διάφορες τάξεις πολιτών, την μίαν εναντίον της άλλης, για να μπορεί ανενόχλητα και στα πλαίσια της σωτήριας παρέμβασης του, να κλέβει και να δολοφονεί ανθρώπους, τους δικούς του πολίτες. Από αιώνες, η πολιτική αυτή έχει προκαλέσει ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ εκατόμβες σκοτωμένους ανθρώπους

. ΣΗΜΕΡΑ, Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Αγρότες εναντίο Αστών, Αστοί εναντίο Δημοσίων λειτουργών και Αγροτών, Δημόσιοι λειτουργοί εναντίο φοροφυγάδων, κ.λ.π..Για κάθε ένα από εμάς, όλοι οι υπόλοιποι συμπολίτες μας είναι κλέφτες,, …εκτός από τους κλέφτες και τους δημιουργούς της κρίσης, τους οποίους και …υποληπτόμαστε. Κατάφεραν οι κρατούντες να διεγείρου τα αιμοβόρα, τα μοχθηρά, τα εκδικητικά συναισθήματα μας, τα αισθήματα των μαζών, όπως μας αποκαλούν, και να στρέψου γονείς εναντίο τέκνων και τέκνα εναντίο γονέων. Και αυτοί; ΑΥΤΟΙ ανεμπόδιστα συνεχίζουν να δολοφονούν αναίμακτα ανθρώπους, δηλαδή εμάς τους ερίζοντας μεταξύ μας.
Οι ψυχαναλυτές αποδίδουν το φαινόμενο αυτό στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, που έχει τις ρίζες της, στη περίοδο μετάβασης του ανθρώπου από την άγρια, ζωώδη φύση του, στην ανθρώπινη υπόσταση του. Δεν ασπαζόμαστε την άποψη αυτή. Ο άνθρωπος πλάστηκε άνθρωπος, και τα περί εξελίξεως των ειδών, ο Δαρβινισμός, υπηρετεί εκείνους που από αιώνες μάχονται να υποδουλώσου την ανθρωπότητα κάτω από το ανώτερο, εξελικτικά, είδος τους.
Γιατί όμως οι άνθρωποι ρέπουμε, από καταβολής κόσμου, προς το κακό, το πονηρό, το μίσος, τον φόνο; Γιατί ο Αγαθός Θεός, που έπλασε, κατά ομοίωση του, τον άνθρωπο, του έδωσε την δυνατότητα να είναι και ΠΟΝΗΡΟΣ, ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΟΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΣ; Τα πάντα εν σοφία εποίησε. Παρεπόμενο της ελευθερίας της βούλησης που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο, είναι το δικαίωμα επιλογής. Η επιλογή έχει υπόσταση, όταν υπάρχουν περισσότερα του ενός είδη να επιλέξουμε, π.χ επιλογή μεταξύ του ΑΓΑΘΟΥ και ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
Το ΠΟΝΗΡΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΔΩΡΙΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Το ερώτημα όμως εξακολουθεί να παραμένει και να εγείρει και πολλά άλλα. Γιατί από νηπιακής ηλικίας, ο άνθρωπος πρέπει συνεχώς και αδιαλείπτως να προσπαθεί σκληρά για την σωτηρία του; Από πού να σωθεί; Ασφαλώς από κάποια παρεκτροπή την οποία ο Χριστιανισμός ονομάζει ‘’προπατορικό αμάρτημα’’.
Κάποιος μεγάλος ερμηνευτής της Βίβλου, Ιουδαίος, υποστήριξε ότι το γράμμα των Γραφών απευθύνεται στα συναισθήματα και το πνεύμα των Γραφών, στις ΙΔΕΕΣ του Πλάτωνα. Το ‘’ξύλο της γνώσης’’ από το οποίο έφαγαν οι ….πρωτόπλαστοι, ταυτίζεται με την Ελληνική φιλοσοφική ρήση ,’’η πολή γνώση καταστρέφει τον άνθρωπο, που δεν έχει κατανοήσει τον Σωκρατικό λόγο, εν οίδα, ότι ουδέν οίδα’’. Ένα γνωρίζω , ότι αυτά που γνωρίζω, είναι απειροστό, συγκρινόμενα με την άπειρη Θεία σοφία.
Όποιες και να είναι οι απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα, βέβαιο είναι, ότι η μοχθηρία, να χαίρομαι με τις δυσκολίες συνανθρώπων μου, είναι η χειρότερη δυνατή εκδήλωση του ανθρώπου, που οδηγεί σε αίμα και φόνο. Ας ενημερωθούμε, ας αποκτήσουμε γνώση, και ίσως η κρίση συνείδησης, μας οδηγήσει στο δρόμο της αγάπης και της μεταξύ μας αλληλεγγύης, αγαθά απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τα συμβαίνοντα και κυρίως τα ερχόμενα.
1: Το κράτος ανήκει σε όλους μας, και δεν αποτελεί ατομική ιδιοκτησία ούτε των κυβερνόντων, ούτε των κυβερνωμένων. Είναι απαραίτητο για την κοινωνική μας ευημερία, την συνοχή και την ειρηνική μας συμβίωση. Για την λειτουργία του, προσφέρουμε σε αυτό ΟΛΟΙ και λαμβάνουμε από αυτό ΟΛΟΙ. Άλλοι προσφέρουν λιγότερα και άλλοι περισσότερα. Άλλοι δεν το κλέβουμε, και άλλοι το κλέβουμε λίγο και άλλοι πολύθι.
2: Τα συνολικά έσοδα ολόκληρου του κράτους ( κεντρική Διοίκηση, Κοινωνική ασφάλιση, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ), ανήλθα το 2011 σε 93801 εκ. ευρώ. Από αυτά δόθηκαν, για την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, 30568 εκ. (Συνταξιούχοι, πολιτικοί υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας, στρατιωτικοί, νοσοκομειακοί), για κοινωνικές παροχές και ιδιωτική κοινωνική ασφάλιση, 51800 εκ. ευρώ, στους ΟΤΑ 8390 εκ. και στις ΔΕΚΟ 3045 εκ ευρώ.
• Η Δημόσια Διοίκηση, εισέπραξε 54673 εκ. ευρώ και με αυτά επιχορήγησε την κοινωνική ασφάλιση με 17487 εκ., τους ΟΤΑ με 5060 εκ. και πλήρωσε για κατάπτωση εγγυήσεων 1246 εκ. ευρώ.
• Η κοινωνική ασφάλιση (ΙΚΑ ,ΟΓΑ, ΝΑΤ, κ.λ.π.) εισέπραξε από εισφορές 21318 εκ. ευρώ, από λοιπά έσοδα 12728 εκ. και από κρατικές επιδοτήσεις 15776 εκ.. Σύνολο εσόδων 49815 εκ. ευρώ.
• Οι ΟΤΑ είχαν κανονικά έσοδα 3330 εκ. και επιδοτήσεις 3692 εκ., σύνολο εσόδων 7022 εκ. ευρώ.
• Τα ΝΠΔΔ και οι ΔΕΚΟ, είχαν κανονικά έσοδα 1799 εκ., επιδοτήσεις 1934 εκ. και σύνολο εσόδων, 3773 εκ. ευρώ.
• Το σύνολο των δαπανών ανήλθε σε 118412 εκ., με αποτέλεσμα έλλειμμα και νέο δανεισμό 24611εκ. ευρώ. Με το ποσό του δανείου καλύφθηκα τόκοι χρέους 16380 εκ. και Δημόσιες επενδύσεις 6850 εκ., σύνολο 23230 εκ. ευρώ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1: Ο στενός Δημόσιος τομέας ήταν πάντοτε και είναι, έντονα ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ. Εισπράττει 54 δις, δαπανά για την λειτουργία του 30, και διανέμει στον ιδιωτικό τομέα, 24 δις ευρώ. Οι δαπάνες του Δημόσιου τομέα για μισθούς και συντάξεις, ανέρχονται σε 20 δις περίπου, και με αυτά αμείβονται 1,1 εκ. εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Κατά μέσο όρο, οι αποδοχές τους κατά άτομο, είναι 18 180 ευρώ το 2011, και 23650 ευρώ το 2009. Το 45% περίπου, των αποδοχών αυτών, επιστρέφει στο Δημόσιο, με την μορφή κρατήσεων για τα ασφαλιστικά τους ταμεία, και φόρο εισοδήματος. Έναντι αυτών, λαμβάνουν δωρεά παροχές υγείας, ύψους 1,0 δις ευρώ ( Οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, περιλαμβάνονται μέσα στις αποδοχές). Οι καθαρές αποδοχές των κρατικών λειτουργών, ανέρχονται, κατά μέσο όρο, σε 9100 ευρώ κατά άτομο. Είναι οι χειρότεροι αμειβόμενοι μεταξύ των ομοίων τους, στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.
Κακές υπηρεσίες και ικανός ο αριθμός επίορκων; ΝΑΙ, γιατί η πολιτεία τους φόρτωσε την φροντίδα χιλιάδων λαθρομεταναστών, και γιατί, ανέκαθεν τους …εξανάγκαζε να ικανοποιούν κατά προτεραιότητα τις ΧΡΕΙΕΣ της ελεύθερα και απρόσκοπτα … υπολειτουργούσας αγοράς. Δεν γεννιόμαστε κακοί, εξαναγκαζόμαστε να γίνουμε κακοί.
2: Το 53% των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα, καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το 50% του εισοδήματος των Αγροτών, καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, και μόνο το 33% από αυτά, εισπράττονται από την Ε.Ε. Το 71% των δαπανών των ΟΤΑ, καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατά συνέπεια, ο ιδιωτικός τομέας ΛΑΜΒΑΝΕΙ, χωρίς να προσφέρει ΑΜΕΣΑ, υπηρεσίες στη λειτουργία του Δημόσιου τομέα.
Καλύπτονται αυτά που λαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας, από τους φόρους που πληρώνει στο κράτος; Η απάντηση είναι , κατηγορηματικά, Ο Χ Ι . Από τα 54 δις που εισπράττει ο Δημόσιος τομέας, δαπανά για την λειτουργία του τα 30, πληρώνει τόκους δημόσιου χρέους τα 16,4 και καλύπτει τις δαπάνες του Π.Δ.Ε., ύψους 6,9 δις.. Εισπράττει 54 και δαπανά 53,3 δις ευρώ Κατά συνέπεια, ολόκληρο το έλλειμμα των 24,6 δις ευρώ, οφείλεται στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας..
ΠΟΙΟΣ Ο ΕΝΟΧΟΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, Ο Χ Ι.
• Πάνω από 40 χρόνια, τις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά τους ταμεία, τις δάνειζε το κράτος στις επιχειρήσεις, έναντι ευτελούς επιτοκίου και στα πλαίσια της πολιτικής περιφερειακής και βιομηχανικής ανάπτυξης της οικονομίας μας. Στα ίδια πλαίσια πολιτικής, οι υπαγόμενες στα κίνητρα επιχειρήσεις, απαλλάσσονταν από την υποχρέωση καταβολής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, και το ύψος της επενδυτικής τους δαπάνης, επιχορηγείτο με 35-55%.

• Χάρι της περιφερειακής και βιομηχανικής ανάπτυξης, που πέρασε, έμεινε για λίγο και έφυγε, τα ασφαλιστικά ταμεία υπέστησαν ζημιές, ίσες με, τουλάχιστο, 55 φορές, το ύψος των εισφορών των ασφαλισμένων τους σε αυτά.

• Τα ασφαλιστικά ταμεία, κατά καιρούς φορτώθηκαν, από τις πολιτικές ηγεσίες με συνταξιοδοτικές δαπάνες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ατόμων, που ποτέ δεν πλήρωσα τίποτα στα ταμεία. Ακόμη και σήμερα, εμείς οι πολίτες, πληρώνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα των φωτοβολταϊκών, στη τετραπλάσια τιμή, από ότι η ΔΕΗ μας πουλάει το ηλεκτρικό. ρεύμα, δικής της παραγωγής. Έτσι για να σώσουμε ... εμείς η μικρή Ελλάδα, τον πλανήτη από την υπερθέρμανση. Ακόμη και σήμερα, ημέρες αβάσταχτης κρίσης και κατά εντολή των εταίρων μας, δαπανούμε δισεκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση των λαθρομεταναστών, και ούτε μια φωνή να επισημάνει το πρόβλημα, και να απαιτήσει την συμμετοχή της Ε.Ε στη σχετική δυσβάσταχτη για εμάς, δαπάνης.
• Και η αριστερά, αυτοί που κόπτονται για τα δίκαια των εργαζομένων; Αυτοί περιμένουν, στωικά, να σαπίσει το σύστημα, για να έλθουν και να καταλάβουν τα πόστα εξουσίας. Εξουσιαστές από τα γεννοφάσκια τους, μας υπόσχονται επιτάχυνση του σαπίσματος, με την μεταφορά των οικογενειών των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και δυστυχώς οι ΑΛΛΟΙ, βάλθηκα με μανία να ρίξου τους Έλληνες πολίτες στην αγκαλιά της αριστεράς. Και οι συνδικαλιστές; Αυτοί είναι απασχολημένοι με την καταμέτρηση των εσόδων, από τις εξ- οφίτσιο επιτροπές που αφειδώς τους προσφέρουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις
ΑΥΤOI EINAI OI ENOXOΙ:
• Μετά την μεταπολίτευση του 1974, η Δημοκρατία μας έγινε το πολίτευμα των κομμάτων. Η εξουσία αφαιρέθηκε από τους πολίτες και παραδόθηκε στους ΑΡΧΗΓΟΥΣ. Οι αρχηγοί ορίζου τους υποψήφιους βουλευτές, με κριτήριο το ύψος της… συνεισφοράς τους στο κόμμα. Αποκλείονται εξ’ ορισμού αυτοί που έχουν άποψη, ακόμη και για …σεξουαλικά θέματα. Ο αρχηγός επιλέγει τους υπουργούς του, συνήθως μεταξύ των βουλευτών του κόμματος του, με πρόσθετα κριτήρια τα πακέτα που σέρνουν μαζί τους, και τις διασυνδέσεις υψηλού επιπέδου που διαθέτουν. Οι διασυνδέσεις εξωτερικού βαθμολογούνται 3-4 φορές περισσότερο από τις διασυνδέσεις εσωτερικού.
• Ο υποψήφιος βουλευτής, για να έχει πιθανότητες εκλογής του, θα πρέπει να δαπανήσει τεράστια ποσά και να απολαμβάνει της εύνοιας των καναλιών ύδρευσης του .. προπαγανδιστικού κάμπου. Ο κάμπος αυτός για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό, θα πρέπει να λιπανθεί καλά, με διαφημίσεις και υποσχετικές. ¨Έτσι οι υποψήφιοι, τους λίγους βαθμούς ελευθερίας που διαθέτουν, τους αλλοτριώνουν στην ΕΥΡΩ/ική προοπτική της Ελλάδας Αυτό σημαίνει πως όλα τα κρατικά πόστα, είναι προπωλημένα , άνωθεν ή κάτωθεν. Οι προπωλήσεις φθάνου και στο κατώτατο βαθμό της κρατικής ιεραρχίας.
• Αποτέλεσμα όλων των πιο πάνω είναι ότι. ΑΠΟΚΛΕΪΟΝΤΑΙ εξ’ ορισμού από την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά,
1: Όσοι έχουν άποψη, μόρφωση, πείρα, πατριωτισμό, αισθήματα αλληλεγγύης και ηθικές αντιστάσεις. Αν κάποιος με τα προσόντα αυτά παρεισφρήσει στις τάξεις των… ανικάνων, τότε εφαρμόζεται, με την συνδικαλιστική βοήθεια, σύστημα εξουδετέρωσης του, και σε κάθε περίπτωση δεν αποκτά ποτέ δικαίωμα υπογραφής.
2: Όσοι δεν έχουν χρήματα ή …χρηματοδότηση να φτιάξουν νέο κόμμα και να διεκδικήσου τουλάχιστο το 3% των ψήφων. Είναι, εξ’ ορισμού, αδύνατο να επικρατήσει κάποιος που χρειάζεται 180 000 ψήφους για να εκλεγεί, έναντι κάποιου, μέλος κόμματος, που εκλέγεται βουλευτής με 180 ψήφους.
3: Όσοι δεν έχουν διεθνείς διασυνδέσεις, παιδιόθεν, δηλαδή από μικρά παιδιά. Άντε τώρα, π.χ. εγώ το εγγόνι του Πουρί του τσοπάνου να έχω, από μικρός, διεθνείς διασυνδέσεις. Άρα αποκλείομε και ευτυχώς ακόμη που έχω και δικαίωμα ψήφου και με ερωτούν κάθε 4 χρόνια, πιο θέλω από τους δικούς τους να με κυβερνήσει. Δηλαδή ‘’πάρε το αυγό και κούρευτο’’

Το οπουδήποτε πολιτικό σύστημα για να λειτουργήσει, χρειάζεται πατριωτισμό και ικανά άτομα. Το δικό μας σύστημα παράγει εφιάλτες, σκλάβους, απατεώνες και ανικάνους.

Ο εφιάλτης των Μηδικών πολέμων έχει από πολλού και κατά πολλά, ξεπεραστεί στη Ελλάδα των μνημονίων. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι, και δεν είναι το περίεργο.
Αξιοπερίεργο όμως είναι, να πέφτουμε συνεχώς θύματα της προπαγάνδας τους και της απάτης.
Ελπίζω και ελπίζω βάσιμα, γιατί μετά τις Θερμοπύλες ακολουθούν οι ..Πλαταιές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου