Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Άνοιξε κύκλος αίματος


thumb
Μία ημέρα μετά την απο­τρόπαιη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη πέρσι στις 10 Μαΐου οργανω­μένο τάγμα εφόδου πραγματοποίη­σε περιπολία θανάτου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και εντόπισε και σκότωσε με μαχαίρι νεα­ρό μετανάστη, υπήκοο Πακιστάν, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Καλλάρη και Κωνσταντινίδη, στα Κάτω Πατήσια. 
Η υπόθεση αποδόθηκε σε αντίποι­να. 

Η αστυνομία...
δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να εξιχνιάσει την υπόθεση, όπως επίσης πλειάδα σχετικών εγκλη­μάτων τυφλής βίας και ματωμένου ρα­τσισμού παραμένουν σε καθεστώς δι­αρκούς... εκκρεμότητας.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανα­τριχιαστική κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο, οργανωμένο και πάλι frei korp βγήκε και πάλι σε παγανιά αντι­ποίνων. Το περίπολο θανάτου επιτέθη­κε και μαχαίρωσε στη μέση του δρό­μου έναν νεαρό μετανάστη, από το Ιράκ, ο οποίος κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι πέντε άτο­μα, που επέβαιναν σε τέσσερις μοτο­σικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιο­χή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο μετανάστες (έναν Ρουμά­νο και έναν Μαροκινό), οι οποίοι κατά­φεραν να ξεφύγουν.
Ο τεθλιμμένος Δένδιας
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά την εμβριθή ανάλυσή του για την κάθοδο των Δωριέων, εξέδωσε ανα­κοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύ­θυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματι­κών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέ­μενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτη­σα ήδη από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενερ­γειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμέ­νου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Πλην όμως, ενώ σε όλα τα υπόλοι­πα πεδία των ερευνών που η σοκαρι­σμένη από την αγριότητα των εγκλη­μάτων κοινή γνώμη απαίτησε κάθαρση κι εξαγνισμό των τραγωδιών, όπως για παράδειγμα με τις δύο υποθέσεις της Πάρου η αστυνομία είτε εξιχνίασε είτε συγκέντρωσε δυνάμεις κι επικέντρωσε την προσπάθεια στη διαλεύκανσή τους, στην προκειμένη περίπτωση του κατα­κρεουργημένου μετανάστη, μετά τον θόρυβο της πρώτης ημέρας και μόλις κατακάθισε ο κουρνιαχτός, το... υποτιθέμενο «ανθρωποκυνηγητό» ατόνησε.
Σύμφωνα δε με την καταγραφή που έχει πραγματοποιήσει η Ένωση Μετα­ναστών Εργατών, το τελευταίο εξάμη­νο περισσότεροι από 500 μετανάστες έχουν δεχτεί επιθέσεις με λοστάρια, σιδερογροθιές και μαχαίρια και αρκε­τοί από αυτούς χρειάστηκε να μετα­φερθούν σε νοσοκομεία. Τα ποσοστά εξιχνίασης των καταγγελιών είναι από αποκαρδιωτικά έως μηδενικά, γεγονός που καταδεικνύει την πρόθεση και τον προσανατολισμό των ελληνικών διωκτι­κών αρχών στην κατεύθυνση της σύλ­ληψης των υπαίτιων αποκρουστικών, ειδεχθών και άγριων εγκλημάτων.
Μόνο που οι δράστες αυτών των εγκλημάτων αφενός δεν συγκλονί­ζουν με το ανοσιούργημά τους την ελ­ληνική κοινή γνώμη, αφετέρου κατά το μάλλον είναι Έλληνες...
Άλλες επιθέσεις
Το ημερήσιο δελτίο αποτίμησης της εγκληματικότητας βρίθει ρατσιστικών επιθέσεων  βίας και  μισαλλοδοξίας, χωρίς πάντως, όπως σημειώσαμε, η αστυνομία να επιδεικνύει αξιοζήλευτες επιδόσεις. Ανθολογώντας μόνο όσα πε­ριστατικά συνέβησαν μετά τη φρι­κώδη υπόθεση της Πάρου με θύ­μα την 15χρονη Μυρτώ - κι από
αυτά μόνο τα πλέον σοβαρά – παραθέ­τουμε τα εξής:
1. Στις 9 Αυγούστου, άγρια επίθεση από τέσσερις Έλληνες δέχονται τα ξημερώματα τέσσερις Ινδοί στο Ρέθυ­μνο, ενώ περίμεναν λεωφορείο για τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τα θύματα, την ώρα που περίμεναν το λεωφορείο, σταμάτησε μπροστά τους ένα αυτοκί­νητο, από το οποίο κατέβηκαν τέσσερα άτομα, ελληνικής καταγωγής. Η τετράδα των αφιονισμένων άρχισε να γρονθοκοπά τους αλλοδαπούς, ενώ ένας από αυτούς έβγαλε ακόμη και μαχαί­ρι με το οποίο και τραυμάτισε ελαφρά τον έναν από τους τέσσερις Ινδούς.
2. Στις 10 Αυγούστου άγνωστοι έρι­ξαν καπνογόνα εναντίον υπόγειου άτυπου χώρου λατρείας μουσουλμά­νων στην Αγ. Σοφίας 64 και Αιτωλικού στα Καμίνια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για frei korp πέ­ντε δικυκλιστών, όπως αυτών που σκό­τωσαν στην Ομόνοια τον μετανάστη. Δεν τραυματίστηκε κανείς.
3. Στις 12 Αυγούστου, στην Κρήτη πά­λι, σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών στο Ηράκλειο, με τραυματισμούς και προ­σαγωγές, ενώ για αρκετή ώρα η περιο­χή του Μασταμπά θύμιζε πεδίο μάχης, με τους εξαγριωμένους πολίτες και τους μετανάστες να δίνουν μάχη σώμα με σώμα.
4. Στις 13 Αυγούστου θύματα ξυ­λοδαρμού από αγνώστους έπε­σαν δυο νεαροί Πακιστανοί στο σπίτι
τους στη Βόνιτσα. Σύμφωνα με πλη­ροφορίες, το σοβαρό επεισόδιο έγι­νε όταν άγνωστος αριθμός ατόμων εισέβαλε στην οικία όπου διέμεναν οι Πακιστανοί και άρχισαν να τους χτυπάνε μανιωδώς με γροθιές, κλο­τσιές και καδρόνια.
Παρακρατικοί στο Ηράκλειο
Όλη αυτή η αφόρητη για – εργαζο­μένους στη συντριπτική πλειονότητά τους – ανθρώπους κατάσταση και το διαρκές πογκρόμ, ειδικά στην Κρήτη, οδήγησαν σε ξέσπασμα τους μετανά­στες που ζουν στο Ηράκλειο.
«Δεχόμαστε οργανωμένες επιθέ­σεις», λένε οι ίδιοι υποστηρίζοντας ότι αρκεί να είναι κάποιος... μελαψός για να εισπράξει την οργή ορισμένων. Το κλίμα, όπως υποστήριξαν, «γύρισε» εναντίον τους, και μάλιστα πολύ έντο­να, μετά τις εκλογές και κάνουν λόγο για οργανωμένη προσπάθεια εναντίον τους εκ μέρους ατόμων με συγκεκρι­μένο προσανατολισμό. Οι μετανάστες έκαναν διαδήλωση προς το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στην Κρή­τη υποτίθεται πως η Ασφάλεια Ηρα­κλείου διεξάγει τους τελευταίους μή­νες, υπό άκρα μυστικότητα, μεγάλη έρευνα για την παρουσία παρακρατι­κής οργάνωσης, η οποία έχει αναπτύ­ξει έντονη ρατσιστική δράση εναντίον αλλοδαπών.
Στους αστυνομικούς έχουν φτάσει πληροφορίες για συστηματική κακο­ποίηση αλλοδαπών και φθορές στις περιουσίες τους, με τα θύματα ν’ αρ­νούνται να προβούν σε καταγγελίες φοβούμενοι την πιθανότητα της απέ­λασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκε­κριμένη ομάδα, η οποία αποτελείται από τουλάχιστον πέντε άτομα, μετακι­νείται διαρκώς αναζητώντας αλλοδα­πούς, τους οποίους, εάν είναι μόνοι, τους χτυπά με τα χέρια ή με ξύλα, δι­αφορετικά βρίσκει πού διαμένουν και στη συνέχεια προκαλεί φθορές στις περιουσίες τους.
Από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι διωκτικές Αρχές φαίνε­ται ότι αρχηγός της παρακρατικής ρα­τσιστικής συμμορίας είναι νεαρός με «πλούσιο» φάκελο στην αστυνομία λόγω του ποινικού παρελθόντος του. Το συγκεκριμένο άτομο, όπως ανέφε­ραν αστυνομικοί, εντοπίζει και στρα­τολογεί νεότερης ηλικίας άτομα από αυτόν. Μέχρι σήμερα οι υποθέσεις που καταγγέλθηκαν παραμένουν ανε­ξιχνίαστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου