Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ανήθικοι αυτουργοί



Όταν κάποιος χτυπάει έναν άνθρωπο διαπράττει έγκλημα και λέγεται εγκληματίας. Όταν το κάνει για να βιάσει και μάλιστα να βγάλει το άρρωστο πάθος του σ ένα παιδί, το έγκλημα προκαλεί αποτροπιασμό και λέγεται ειδεχθές. Ο σωφρονισμός αυτών, που κάνουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες είναι αναγκαίος. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου καμία δικαιολογία για το συγκεκριμένο δράστη.
Κάθε φορά που ακούω ένα τέτοιο περιστατικό και μάλιστα όταν πρόκειται για παιδί, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη και οργή. Οργή αισθάνομαι όμως και από τον τρόπο που χρησιμοποιούν ένα έγκλημα τα κανάλια, για περάσουν μια αισχρή προπαγάνδα.
Με αφορμή την πράξη ενός βιαστή, τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προσπαθούν να γενικεύσουν και να κατηγορήσουν όλους τους φτωχούς ανθρώπους, που ήρθαν στη χώρα μας ως "επικίνδυνους ανώμαλους εγκληματίες"! Είναι άδικο.
Οι βιαστές, "οι δράκοι", υπάρχουν δυστυχώς σε όλες τις κοινωνίες, σε όλα τα κράτη. Είναι ελάχιστοι σε αριθμό και θα ήταν παράλογο να ταυτίζουμε όλους τους ανθρώπους μιας περιοχής,  μιας ομάδας κλπ με αυτούς. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα:
Παλαιότερα είχε προκαλέσει σάλο με τη δράση του ένας έφεδρος ανθυπολοχαγός των ΛΟΚ στην Δράμα. Βιασμοί, απόπειρες βιασμών, άγριες δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας». Η δράση του τελείωσε όταν συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 1982 από την Ασφάλεια Δράμας. Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων, ομολογεί. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφθανα στο μεγαλείο!». Κανένας φυσικά δεν ταύτισε τους στρατιωτικούς με τους βιαστές. Γιατί λοιπόν η προσπάθεια γενίκευσης και η απόπειρα σπίλωσης όλων των μεταναστών;
Πιο σύγχρονο παράδειγμα. Λίγες μόνο μέρες πριν ένας τραπεζικός υπάλληλος πήγαινε έξω από τα δημοτικά της Πάτρας και μοίραζε DVD με πορνό σε ανήλικα κορίτσια! Μάλιστα προσκαλούσε τα κοριτσάκια, να τον ακολουθήσουν για να δουν μαζί την ταινία. Τιμωρήθηκε με ένα χρόνο φυλακή.Σε ρωτώ: Αν κάποιο από τα παιδιά πήγαινε μαζί του, τι κατάληξη θα είχε; Κι αν αντιστέκονταν, θα το άφηνε να φύγει, ή θα εξασκούσε βία;
Κι όμως. Αυτή η είδηση με ίδιο ακριβώς κίνητρο, πέρασε στα ψιλά. Και βέβαια κανείς δεν διανοείται να κατηγορήσει τους τραπεζικούς για βιαστές. Αυτό θα ήταν παρανοϊκό. Ούτε είδα τη Χρυσή Αυγή να περιμένει το δράστη έξω από το τμήμα.
Όσον αφορά τους ναζί, καλύτερα να δουν τα δικά τους εγκλήματα και μάλιστα βιασμούς ανηλίκων μεταξύ άλλων κακουργημάτων. Καλό θα ήταν να μην προκαλούν παριστάνοντας τους τιμητές και τους φύλακες της τάξης. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο εδώ:
Αν κλέψει, σκοτώσει, βιάσει αλλοδαπός είναι μεγαλύτερο έγκλημα, από το να κλέψει να σκοτώσει ή να βιάσει κάποιος Έλληνας; Τα παιδιά δηλαδή στην Κρήτη, που τα προπονούσε για τα κάνει «Σπαρτιάτες» ο παιδεραστής εκπαιδευτικός, θα έπρεπε να νιώθουν εθνική υπερηφάνεια; Οι γονείς τους θα έπρεπε να αισθάνονται λιγότερη οργή και λύπη;
Η εγκληματικότητα είναι σε έξαρση για πάρα πολλούς λόγους. Δεν έχει καμία σχέση με τη μετανάστευση. Η έξαρση της οφείλεται κυρίως στο μπάχαλο που επικρατεί στο Ελληνικό κράτος. Όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι εγκληματίες, όταν ο ρόλος της αστυνομίας είναι η καταστολή των εργατικών αγώνων, όταν ενδιαφέρεται η Πολιτεία για επικοινωνιακά τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και όχι για να πολεμήσει τις αιτίες του εγκλήματος, τότε το έγκλημα αυξάνει.
Βασικές αιτίες του εγκλήματος είναι η ανασφάλεια και η εκμετάλλευση. Ο σχιζοφρενικός τρόπος που οι πολιτικοί χειρίζονται τα πράγματα. Ας δούμε πχ τη φοροδιαφυγή. Έχει αυξηθεί. Γιατί; Γιατί τιμωρούνται συνεχώς οι ίδιοι φορολογούμενοι, πληρώσουν δεν πληρώσουν. Οι πλούσιοι ποτέ. Μόνο οι φτωχοί. Και έρχεται η στιγμή που διαλέγουν: Να αποκρύψουν εισοδήματα για να επιβιώσουν, ή να καταλήξουν να τρώνε απ τα σκουπίδια;
Η οργή και η προπαγάνδα, σε συνδυασμό με τη φτώχεια δημιουργούν επικίνδυνο μείγμα. Ακούμε ότι δεν φταίνε οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, αλλά πάντα οι άλλοι. Κατηγορούμε τους άλλους συνανθρώπους για την ανεργία και όχι τους κύριους υπευθύνους, τους πολιτικούς που κανονίζουν τις θέσεις εργασίας. Αυτό δημιουργεί πάθη και εντάσεις.
Τι συναισθήματα γεννιούνται στους συμβασιούχους πχ που απολύονται, όταν τους κατηγορούν από πάνω τα κανάλια για τεμπελιά; Όταν δεν μπορούμε ούτε να διαμαρτυρηθούμε; Όταν η πορεία απαγορεύεται, ή η απεργία είναι παράνομη και μερικά κτήνη των 30.000 και πλέον ευρώ το μήνα μας μιλάνε από το χαζοκούτι για θυσίες;
Έγκλημα είναι και ο εξαναγκασμός σε αυτοκτονία. Σχεδόν 4.000 νεκροί. Έγκλημα είναι να πετάξεις κάποιον από το σπίτι του, επειδή χρωστάει μερικά ευρώ, για ένα δάνειο το οποίο εξόφλησε ως τώρα τρεις φορές, αλλά εξακολουθεί να το χρωστάει.
Δολοφονία δεν είναι να κόβεις τα φάρμακα; Να στερείς τα αναγκαία για τη ζωή;"Εγκληματίες"όσοι παίρνουν μαϊμού επιδόματα μας λένε. Εντάξει, αλλά ποιος τους τα έδωσε; Τα πήραν μόνοι τους;
Η όλη κατάσταση η οποία είναι φτιαχτή, κατασκευασμένη, έχει στόχο το μίσος μεταξύ των φτωχών. Για να συνεχίσουν οι πλούσιοι το πλιάτσικο. Μας δημιουργούν επίτηδες αισθήματα φόβου για όσους περιφέρονται άστεγοι και ψάχνουν τα απορρίμματα. Για να μην κατηγορήσουμε τους θύτες αλλά τα θύματα.
Αλλά όλα τα εγκλήματα ηθικοί αυτουργοί και συνυπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί, λόγω του ότι δεν παίρνουν μέτρα που χτυπάνε το πρόβλημα στη ρίζα. Το σώμα πχ, και μάλιστα το νεανικό όμορφο γυναικείο σώμα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Τι μήνυμα δίνεται απ αυτό και πως προφυλάσσεται η προσωπικότητα; Σεξουαλικές παρενοχλήσεις γίνονται και σε χώρους δουλειάς από προϊσταμένους συνήθως σε υφισταμένους. Σπάνια όμως καταγγέλλονται με την ανεργία που υπάρχει. Τι κάνουν για αυτό; Τσακίζουν και τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα ώστε να φοβάται περισσότερο το θύμα.
Όταν το ίδιο το κράτος ευνοεί το ρουφιανιλίκι και παραβιάζει προσωπικά δεδομένα, τι παράδειγμα δίνει στους πολίτες για το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής;  
Η εγκληματικότητα, ιδιαίτερα εναντίον της προσωπικότητας (φόνοι, βιασμοί, επιθέσεις κλπ), μπορεί να μειωθεί με την σωστή διαπαιδαγώγηση. Με την καλλιέργεια του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Με δράσεις που προάγουν τη συνεργασία, εξυμνούν την ελευθερία και την ισότητα. Αλλά ποια παιδεία; Ποιες δράσεις; Όταν έχει καταστραφεί πλήρως η Παιδεία και η Υγεία; Όταν οι μπάτσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε κυκλώματα μαστροπείας, όταν ανήλικα παιδιά, συνήθως από άλλες χώρες, βιάζονται στα μπουρδέλα από "καλούς κι αξιοσέβαστους οικογενειάρχες". Αλλά αυτοί είναι ευυπόληπτοι πολίτες, Έλληνες "αγγελούδια".
Όταν βρίσκεται κάποιος σε εχθρικό περιβάλλον μαθαίνει να μισεί. Όταν βρίσκεται σε φιλικό περιβάλλον μαθαίνει να αγαπά. Και πράττει ανάλογα. Σε περιβάλλον κρίσης τα εγκλήματα αυξάνονται. Επικρατεί άλλη νοοτροπία.
Αυτό που κάνουν σήμερα οι πολιτικοί και τα κανάλια είναι έγκλημα. Μάλιστα το μεγαλύτερο έγκλημα. Κατηγορούν τους πολλούς αθώους για την πράξη ελαχίστων ενόχων. Μην το ανέχεστε. Όπως ακριβώς δεν πρέπει να ανέχεστε να ταυτίζουν όλους τους υπαλλήλους με ελάχιστους που λαδώνονται. Ή όλους τους μικρομεσαίους με μερικούς φοροφυγάδες.
Τα πογκρόμ εναντίων ολοκλήρων τάξεων ή ομάδων ποτέ δε μείωσαν την εγκληματικότητα, αντίθετα την ενίσχυσαν. Η περαιτέρω περιθωριοποίηση και ο παράνομος εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ακόμα και μικρών παιδιών, θα οδηγήσει σε «γκετοπόιηση», θα αυξήσει τις αντιθέσεις και το μίσος, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μεγαλύτερη εγκληματικότητα.    
Σκεφτείτε λογικά, σπάστε τον κύκλο του μίσους. «Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή». Στην μπανανιά μας έκλεισαν Σχολεία, Νοσοκομεία, Παιδικοί Σταθμοί. Ανοίγουν τώρα ξανά το Νταχάου και το Άουσβιτς. Πριν σας εξυπηρετούσαν τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Τώρα θα σας εξυπηρετούν οι φυλακές. Κι όλα αυτά, για να βάλουμε μέσα άνδρες, γυναίκες, παιδιά που ήθελαν απλά μια άλλη καλύτερη ζωή απ αυτή στη χώρα τους κι έπειτα ντόπιους, που θα θέλουν καλύτερες συνθήκες εργασίας ή αξιοπρεπή διαβίωση.
«Ξένιος Ζευς». Ο θεός προστάτης της φιλοξενίας, έγινε επιχείρηση των νέων SS. Τραγική ειρωνεία και ίσως και ίσως η ύστατη Ύβρις μιας κοινωνίας ετοιμοθάνατης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου