Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Στρατιωτικοί σε απόγνωση εν όψει νέων περικοπών. (Χωρίς σχόλια)!


Μόνο ακμαιότατο δεν είναι το ηθικό των στρατιωτικών. Ανησυχία ενόψει νέων περικοπών στα μισθολόγιά τους
Η ασάφεια που υπάρχει για το οικονομικό τους μέλλον προκαλεί ανησυχία στα στελέχη των Ενόπλων Στρατιωτικών Δυνάμεων μετά μάλιστα και από μισθολογικές μειώσεις που έχουν προηγηθεί.
Αυτό ενώ η τρόικα ζητάει περαιτέρω παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια, με τους σχεδιασμούς να κάνουν λόγο για νέο κούρεμα στους μισθούς κατά 10 - 12%.
Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Στο Καρφί", καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων ώστε να μην πληγεί περισσότερο το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τις νέες περικοπές.
Από τις αρχές του 2011, τα στελέχη από τον βαθμό του επαγγελματία οπλίτη μέχρι και τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη έχουν χάσει ποσά που ξεκινάνε από 100 και φτάνουν έως και 355 ευρώ τον μήνα.
Η συρρίκνωση των μισθών στελεχών που αποτελούν τη "ραχοκοκαλιά" του στρατεύματος φαίνεται πως ρίχνει πλέον και το ηθικό του προσωπικού.
Μέσα σε τρία χρόνια οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί στις αποδοχές τους περικοπές που ξεκινούν από 31,88% και φτάνουν έως και το 45,2% ανάλογα με τον βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση.
Σε περίπτωση που η τρόικα απορρίψει την πρόταση να μην ισχύσει η περικοπή στα ειδικά μισθολόγια για τους στρατιωτικούς και για τα Σώματα Ασφαλείας, οι στρατιωτικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις νέες μειώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου