Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Χιλή: φοιτητές αγνοούν την απαγόρευση και συγκρούονται ξανά με την αστυνομία.



Χιλιανοί φοιτητές αγνόησαν την απαγόρευση της αστυνομίας και συμμετείχαν σε συγχρονισμένες πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες γειτονιές του Σαντιάγκο. Σε κάποιες από αυτές τις πορείες υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία και είχαν σαν αποτέλεσμα την σύλληψη 140 διαδηλωτών.

Η Χιλή έζησε την περασμένη Παρασκευή μία ακόμα μέρα φοιτητικών διαδηλώσεων. Κατά την διάρκεια του πρωϊνού εκατοντάδες νέοι άρχισαν να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία της πόλης της πρωτεύουσας Σαντιάγκο, για να διαδηλώσουν για δωρεάν και ποιοτική ελεύθερη παιδεία.

Οι διαδηλώσεις καλέστηκαν από την Συντονιστική Συνέλευση Φοιτητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρόλη την απαγόρευση από την αστυνομία.

Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν όταν 2000 φοιτητές προσπάθησαν να πλησιάσουν την είσοδο του Δημαρχείου στο δήμο Προβηντένσια με την αστυνομία να διαλύει την πορεία κάνοντας χρήση κανονιών νερού.

Σε άλλο σημείο της πόλης στην Πλατεία Praça das Armas, 3000 φοιτητές κατέλαβαν την έδρα του Πανεπιστημίου και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής κατά την διάρκεια 3 ωρών. 139 διαδηλωτές έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας κατηγορούμενοι για διατάραξη και ένας για κατοχή φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με την αστυνομία στις 12 ταυτόχρονες πορείες συμμετείχαν 10.000 φοιτητές, ενώ οι ίδιοι οι διαδηλωτές ανεβάζουν τους συμμετέχοντες σε τουλάχιστον 30.000.
«σαν φοιτητές κάναμε απόλυτα κατανοητό ότι παραμένουμε δυνατοί και ενωμένοι. Σήμερα για μας ήταν ένας θρίαμβος»

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=141866
0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου