Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Σίμος Κεδίκογλου: Έν.ας γλοιώδης αριβίστας αντάξιος του αρχηγού του.



 Η... διακομματική Δυναστεία των Κεδίκολγου: Μπαμπάς, Υιός, Πρωτανιψιός. Να τους χαιρόμαστε!

 Βίος και πολιτεία ο...
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος (εκ του Συμεών) Κεδίκογλου. Θα μου πείτε, τι να περίμενε κανείς από ένα καλόπαιδο «μοσχαναθρεμμένο» μέσα στα καταγώγια του «συστήματος ΠΑΣΟΚ»...
Γνωστό, φαντάζομαι, στους περισσοτέρους είναι ότι ο πατέρας του Σίμου, Βασίλης, ήταν ιδρυτικό στέλεχος και επί σειρά ετών πρωτοκλασάτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια και πανίσχυρος υπουργός στα χρόνια του αλήστου μνήμης ανδρεοπαπανδρεϊσμού (1981-1989). Το πώς και γιατί ο υιός Κεδίκογλου μεταπήδησε στη Δεξιά μπορούμε τώρα πια να το συμπεράνουμε... Για να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή, αφού στον έτερο χώρο, στο ΠΑΣΟΚ, περισσότερους «πόντους» είχε ο πρώτος εξάδελφός του και Βουλευτής του «κινήματος», Συμεών Κεδίκογλου (είναι αυτό που λέμε ο Σαμαράς πατάσσει την... οικογενειοκρατία ή ότι το «παλαιό ΠΑΣΟΚ» πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ!).
Το μεγάλο πρόβλημα του Σίμου, όμως, ήταν ο έτερος ισχυρός βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, Κώστας Μαρκόπουλος, επί χρόνια επιστήθιος φίλος του Σαμαρά και συνοδοιπόρος του στην «Πολιτική Άνοιξη». Όταν ο Αντωνάκης έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ, το 2009, ο Σίμος είδε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Μια ενδεχόμενη εκλογή του Σαμαρά θα συνιστούσε την απόλυτη κυριάρχηση του Μαρκόπουλου σε βάρος του. Γι’ αυτό και ο καλά «εκπαιδευμένος» στον αριβισμό και τη σπέκουλα -από τη θητεία του στις νεολαίες του ΠΑΣΟΚ...- Σίμος σκαρφίστηκε το «σατανικό» σχέδιο που όλοι παρακολουθήσαμε: Το έπαιξε δήθεν υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη στην κούρσα της διαδοχής, ενώ στην πραγματικότητα το οικογενειακό του περιβάλλον -και ο ίδιος- ήταν πάντοτε σφόδρα «αντιμητσοτακικό» (Ο πατήρ Βασίλης Κεδίκογλου υπήρξε, όπως είπαμε, σκληρό πρωτοπαλίκαρο του Ανδρέα Παπανδρέου)...Η Ντόρα δεν εξελέγη αρχηγός της ΝΔ, αλλά ο Σίμος πέτυχε το σκοπό του. Με «όπλο» την δήθεν «ντορικότητά» του κατάφερε τον Σαμαρά να τον χειριστεί προσωπικά με «ιδιαίτερο» ενδιαφέρον. Ποιος δεν θυμάται τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και τα «παζάρια» στη Ρηγίλλης;... Εκεί ο Σίμος πήρε αυτό που ήθελε: Την «εύνοια» του αρχηγού, σε βάρος του Κώστα Μαρκόπουλου, αντιπροσφέροντας την «αποσκίρτηση» από το ντορικό στρατόπεδο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και έκτοτε με δημόσιες τοποθετήσεις έγινε έντονα καυστικός απέναντι στη Ντόρα, ιδιαίτερα μετά την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Έτσι αποδείχτηκε και το βρώμικο και ανήθικο παιχνίδι που είχε στήσει. Γιατί οι περισσότεροι βουλευτές που ήταν ντορικοί μπορεί να μην έφυγαν από τη ΝΔ, αλλά ήταν προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και απέφευγαν να επιτεθούν στην πρώην Υπουργό Εξωτερικών. Ο Σίμος, όμως, μετά το τακίμιασμα με το Σαμαρά, έβγαλε όλα τα καταπιεσμένα «αντιμητσοτακικά» του απωθημένα...Το γεγονός μάλιστα ότι ο Σαμαράς του ενεπιστεύθη την καίρια θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, καταδεικνύει ότι μετά την επίσημη προσχώρησή του στο σαμαρικό στρατόπεδο έγινε ο κατεξοχήν «ρουφιάνος» του αρχηγού... Υπονομεύοντας όλους όσους στέκονταν εμπόδιο στο δρόμο του. Πετυχαίνοντας μέχρι και την εκπαραθύρωση του πρώην «κολλητού» του Σαμαρά, Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος διεγράφη και κατέληξε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου!Ο αριβίστας «πασοκογενής» Σίμος συνεχίζει ακάθεκτος στο δρόμο της προσφοράς υποκοσμικών υπηρεσιών στον Τρελαντώνη: «Μου λένε ότι ο κ. Σίμος Κεδίκογλου είναι hard rock όταν πρόκειται να προστατεύσει τον κ. Αντ. Σαμαρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν σπεύδει να τηρήσει τους τύπους και επιτίθεται χωρίς πολλές σκέψεις σε όσους δεν τιμούν την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού...», διαβάσαμε στον «ψυχάρειο» ΒΗΜΑτοδότη.Αυτό είναι, εν ολίγοις, το «σκυλάκι» του Αντωνάκη, ο Σίμος Βασ. Κεδίκογλου. Να δείτε που αν συνεχίσει για καιρό αυτή τη γλοιώδη συμπεριφορά, θα αρχίσουμε να νοσταλγούμε τον... Αντώναρο!

Read more: http://newdefrejus.blogspot.com/2012/08/blog-post_5473.html#ixzz22mzDiQ00
Follow us: @NovusDeFreJus on Twitter | novusdefrejus on Facebook








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου