Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Προειδοποιήσεις ALBA προς τη Βρετανία



«Μια ενδεχόμενη εισβολή της Αστυνομίας στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, με στόχο τη σύλληψη του Julian Assange, θα είχε σοβαρές συνέπειες για όλο τον κόσμο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας ALBA.


Η «Μπολιβαριανή Συμμαχία για την Αμερική», στην οποία μετέχουν χώρες-σύμμαχοι του Ισημερινού, όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα, ξεκαθάρισε ότι η Βρετανία θα πρέπει να επιλέξει την οδό της διπλωματίας και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, προκειμένου να δοθεί μια ειρηνική λύση.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα επέφερε σε όλο τον κόσμο στην περίπτωση άμεσης επίθεσης εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας του Ισημερινού στο Λονδίνο. Απορρίπτουμε τις εκφοβιστικές απειλές του εκπροσώπου της βρετανικής κυβέρνησης γιατί παραβιάζουν τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών», αναφέρεται.

Οι υπουργοί της ALBA συνεδρίασαν εκτάκτως δύο ημέρες αφότου ο Ισημερινός χορήγησε διπλωματική ασυλία στον ιδρυτή των «WikiLeaks», ο οποίος κατέφυγε στην πρεσβεία της χώρας στις 19 Ιουνίου προκειμένου να μην εκδοθεί στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου