Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Για το ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ΔΙΚΤΥΟ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ



       

 Την Τρίτη 21/8ομόφωνα η επιτροπή διαβούλεσης του δήμου Παύλου Μελά, τάχθηκε υπέρ του αγώνα του δικτύου και κατά της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας.


             Την Πέμπτη 23/8, σχεδόν ομόφωνα (25 υπέρ - 2 κατά) για άλλη μια φορά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά (όπως και με το ομόφωνο ψήφισμα του Φεβρουαρίου του 2012), τάχθηκε υπέρ του αγώνα του δικτύου και κατά της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας, αντικρούοντας τα δήθεν επιχειρήματα των εκπροσώπων του ΦΟΔΣΑ και του δημάρχου και τα αντισταθμιστικά τους οφέλη. Μέχρι και ο εκπρόσωπος του ΦΟΔΣΑ και αντιδήμαρχος της Θέρμης, κ. Φάμελλος, αναγκάστηκε να πει ότι αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΜΑ Ευκαρπίας είναι η σταγόνα που ξεχειλισε το ποτήρι στην περιοχή μας, αλλά.........
             Κερδήθηκε η πιο σημαντική μάχη του αγώνα μας και δείξαμε με τις μαζικότατες συμμετοχές μας και στη γενική συνελευση της Τετάρτης στην πλατεία Ευκαρπίας , αλλά και την Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο, ότι τελικά ό κόσμος δεν το θέλει το ΣΜΑ (κάτι που είναι γνωστό εδώ και καιρό και οι υπεύθυνοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν) ούτε με τα αντισταθμιστικά του. Ο κόσμος δεν πείστηκε από αυτούς που εδώ και καιρό τον κοροιδευουν.
             Οι υπεύθυνοι μας δίνουν αντισταθμιστικά για ένα έργο που θεωρούν ότι είναι υπέρ του δεόντος καλό!!! Άρα είναι σαν να παραδεχονται ότι το έργο δεν είναι καλό!
             Το παραμύθι τους έφτασε στο τέλος. Ο λαός, το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά και η επιτροπή διαβούλεσης είπαν δυναμικά ΟΧΙ στην κατσκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας. ΆΡΑ η τοπική κοινωνία ενός τεράστιου δήμου (100.000 κατοίκων ) είπαν ξανά ΌΧΙ στην κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Είπαν ΝΑΙ στο νέο περιφερειακό σχεδιασμό, ΝΑΙ στη διαχείριση απορριμμάτων που θα μειώσει δραστικά τα σκουπίδια, ΝΑΙ σε πολλούς και μικρούς ΣΜΑ μέσα το πολεοδομικό συγκρότημα, που η κατασκευή τους δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον εις βάρος μίας και μόνο περιοχής (π.χ. Ευκαρπίας) Η ειρηνική επανάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων, ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ.

          ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 18:00 στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης (νέο δημαρχείο), πάμε να τελειώσουμε νικηφόρα τον αγώνα μας, εκεί που πάρθηκε πριν από χρόνια η απόφαση για την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας (η ζωή κάνει κύκλους!). Οι υπεύθυνοι του νέου ΦΟΔΣΑ, εδώ και ένα μήνα με τη δήθεν διαβούλευση, λένε σε όλα τα ΜΜΕ, ότι την τελική απόφαση θα την πάρει ο δήμος και οι κάτοικοι. Λοιπόν κύριοι ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΙΦΘΗ. ΟΜΟΦΩΝΑ η τοπική κοινωνία και η δημοτική αρχή του δήμου Παύλου Μελά (για άλλη μία φορά) σας λένε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΑΣΑΚΙ ΣΑΣ.

         Σας καλούμε κύριοι του ΦΟΔΣΑ, να τελειώσει αυτή η ιστορία το βράδυ της Παρασκευής και να παραδεχτείτε την ήττα σας και τα λάθη που έγιναν στο σχεδιασμό και να προχωρήσετε αμεσότατα στο νέο σχεδιασμό ξεκινώντας διαβούλευση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

       ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ του δικτύου, να έρθουν στο νέο δημαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 24/8, στις 18:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, για να υπενθυμίσουμε σε όλους τους υπεύθυνους για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΆ, ότι Ο ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ.


         Σε περίπτωση που απόφασή τους είναι αρνητική και συνεχίσουν να μας προκαλούν, εμείς τους ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ.

Από το συντονιστικό του δικτύου
http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2193.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου