Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Φίσερ: Η Ελλάδα ήταν πρόβλημα 50 δισ.



 

Ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, επέκρινε έντονα την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ότι δρα με βάση το εθνικό και όχι το ευρωπαϊκό συμφέρον στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο, Κυριακή.

Φίσερ: Η Ελλάδα ήταν πρόβλημα 50 δισ.
«Το βασικό λάθος είναι ότι η κυβέρνηση δρα εξ αρχής με εθνικό και όχι ευρωπαϊκό τρόπο. Και αυτό πολύ αργά και όχι με αρκετή αποφασιστικότητα», δήλωσε ο κ. Φίσερ, που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στην κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ (1998- 2005), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
«Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Αντιμετωπίζει την κρίση όμως όχι με στρατηγικό τρόπο», πρόσθεσε ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων.
«Η Ελλάδα στην αρχή ήταν ένα πρόβλημα της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τώρα έχει πάρει άλλες διαστάσεις», εκτίμησε ο Γιόσκα Φίσερ.
«Γιατί η Άγκελα Μέρκελ δεν έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό το όραμά της, το γενικό της σχέδιο για τα επόμενα δέκα χρόνια; Αντί γι' αυτό, πορεύεται βάσει των εξελίξεων χωρίς να μας πει πού πάει. Αυτό ανησυχεί τους ανθρώπους και τρέφει αντιευρωπαϊκές φωνές. Είναι πολύ επικίνδυνο», υπογράμμισε ο Γ. Φίσερ που έχει αποσυρθεί από την πολιτική από το 2005.
Αντίθετα, ο κ. Φίσερ εξήρε τις ευρωπαϊκές προσπάθειες του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ ο οποίος ανήκε, όπως και η Α. Μέρκελ, στους Συντηρητικούς.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63700378



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου