Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ο κυρ-Φώτης, ο παραλίας, ζητά σύσκεψη των 3 για να συμβουλεύσει(!) τον Σαμαρά, ενόψει των συναντήσεων με Μέρκελ και Ολάντ! -Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις;




Περιοδεία του Φώτη Κουβέλη στην Σητεία

Την ανάγκη σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας προτού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επισημαίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, όπως μεταδίδει το protothema.gr.


Σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαίο στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης συνομίλησε ήδη με τον κ. Σαμαρά από τον οποίο ζήτησε να καλέσει τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε κοινή σύσκεψη. Οπως εξηγούσε ο ίδιος συνεργάτης του κ. Κουβέλη, πριν τις κρίσιμες συναντήσεις του πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ολάντ πρέπει να συζητηθεί και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς στις συνομιλίες του με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας. Στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου είπε στο protothema.gr ότι οι κύριοι Σαμαράς και Κουβέλης συμφώνησαν ότι δεν θα γίνει συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων πριν την άφιξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Ελλάδα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές είναι μικρές οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πριν την έλευση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου. Μετά τις συνομιλίες του κ. Σαμαρά με τον κ. Γιούνκερ και πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με την κυρία Μέρκελ ενδέχεται να γίνει η συνάντηση. Σε άλλη περίπτωση, οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα οριστικοποιήσουν την τακτική της ελληνικής πλευράς μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών. 


Το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξε τηλεφώνημα του κ. Κουβέλη (ο οποίος βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στα Τρίκαλα) με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ( ο οποίος βρίσκεται στην Ουρανούπολη). Οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς ίσως να συναντηθούν τετ α τετ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν την άφιξη του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου.
 

Δεν έχει προγραμματιστεί σύσκεψη 


Στο μεταξύ, το ΑΠΕ επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές μεταδίδει ότι δεν έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 22 του μηνός, 
 

"Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, που στηρίζουν την κυβέρνηση, συνομίλησαν με τον κ. Σαμαρά και συμφώνησαν ότι δεν θα γίνει κοινή σύσκεψη των τριών, πριν συναντήσει ο πρωθυπουργός τον κ. Γιούνκερ. 


Συμφώνησαν επίσης ότι θα συνομιλήσουν πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τα κρίσιμα ραντεβού του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας", αναφέρει το ΑΠΕ. 

http://bit.ly/S30vp0




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου