Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΣΕΜΠΟ - ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΙΙ ΤΗΣ COSCO Απολύσεις, τρομοκρατία και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας Φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τις επικίνδυνες συνθήκες στο κάτεργο της COSCO



Η κινεζική πολυεθνική από το 2010 λυμαίνεται την προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο, η οποία ανήκε στον ΟΛΠ, με τις υπογραφές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Της παρέδωσαν τον μεγαλύτερο ΣΕΜΠΟ της χώρας, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και με πρόσχημα «την τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο λιμάνι», για να τον καταντήσει ένα απέραντο εργασιακό γκέτο, όπου κυριαρχούν οι πιο άθλιες εργασιακές σχέσεις και οι πιο επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, που απειλούν ευθέως τη ζωή των εργαζομένων. Αλλωστε, ήδη έχουν καταγραφεί δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα (ανατροπή 11μετρου οχήματος στοιβασίας τύπου ΟΣΜΕ και σύγκρουση δύο τέτοιων οχημάτων) όπου οι εργαζόμενοι γλίτωσαν την τελευταία στιγμή τη ζωή τους, όμως τραυματίστηκαν σοβαρά. Ενώ υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων για απανωτά εργατικά ατυχήματα, μικρότερου βέβαια μεγέθους, τα οποία αποκρύβονται.
http://dockworkers.blogspot.com/2012/02/cosco_17.html
http://www.zougla.gr/blog/article/487479
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου