Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Επιστολή Συμπαράστασης στην αναρχική Στέλλα Αντωνίου




Για το θέμα της Στέλλας Αντωνίου – για το οποίο, σημειωτέον, ήδη έχει καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης – μια ακόμη επιστολή συμπαράστασης:


Σήμερα 8 Μαρτίου η συντρόφισσα Σ. Αντωνίου καταθέτει ακόμα μια αίτηση αποφυλάκισης, την πέμπτη κατά σειρά, ως κρατούμενη του ελληνικού κράτους εδώ και 15 μήνες. Η συντρόφισσα αντιμετωπίζει σοβαρή και σπάνια πάθηση που χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη, κάτι που δεν μπορεί να γίνει όσο παραμένει εντός της φυλακής.

Εδώ και περίπου 3 χρόνια παρακολουθούμε και βιώνουμε μια αναβάθμιση και διόγκωση της κρατικής καταστολής που στοχεύει τον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο. Η δυναμική που θα μπορούσε να αναπτύξει με την πολυμορφία των εγχειρημάτων του, ειδικά σε μια περίοδο όπου δοκιμάζεται η συνοχή του κράτους και της καπιταλιστικής μηχανής της χώρας, συναντάει την καταστολή, που εκφράζεται ποικιλόμορφα, από τη νέα διάταξη - μορφή του τρομονόμου έως τη στρατικοποίηση και τον έλεγχο των μητροπόλεων.

Η Σ. Αντωνίου, δραστηριοποιούμενη χρόνια στον αναρχικό χώρο, διώκεται για την αλληλεγγύη της σε φυγόδικο σύντροφο. Καθώς και την άρνησή της να συνεργαστεί με τις αρχές, χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο εναντίον της. Αντιθέτως οι διωκτικές αρχές με ψευδομαρτυρίες μπάτσων και μείγματα DNA που κατασκευάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, προσπαθούν να κρατήσουν τη συντρόφισσα στη φυλακή.

Το κράτος, μέσω πολύχρονων καταδικών, αυθαίρετων διώξεων, στοχοποίησης του κοινωνικού περίγυρου των διωκόμενων, επιδιώκει να εμφυσήσει στους αγωνιζόμενους ανθρώπους πως η αντίσταση και η πάλη ενάντια στους κρατικούς -καπιταλιστικούς μηχανισμούς είναι άνιση και μάταιη.

Απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα να αντιτάξουμε το απελευθερωτικό πρόταγμα, τη μαχητική αλληλεγγύη.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της συντρόφισσας Σ. Αντωνίου και την παύση κάθε δίωξης εναντίον της.

ΥΓ.: Στις 7.3 η συντρόφισσα έλαβε κλήση από τους ανακριτές Μπαλτά - Μόκκα να απολογηθεί για νέα δίωξη που της ασκείται κατηγορούμενη για παλαιότερες εμπρηστικές και εκρηκτικές επιθέσεις της οργάνωσης ΣΠΦ.

Δημήτρης Φέσσας,

Κώστας Σακκάς,

Γιώργος Καραγιαννίδης,

Αλέξανδρος Μητρούσιας,

Νίνα Καρακατσάνη,

Κώστας Κατσελός,

Δημήτρης Κουφοντίνας,

Ραμί Συριανός

http://www.zougla.gr/blog/article/488582

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου