Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ποιοι υπάλληλοι και πότε θα πάρουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Ποιοι υπάλληλοι και πότε θα πάρουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση θα κυμαίνεται από 35 έως 150 ευρώ ανάλογα την κατηγορία εργαζομένων.

Από την 1η Μαΐου του 2012 και όχι αναδρομικά από την έναρξη ισχύος του μισθολογίου στις αρχές Νοεμβρίου, θα αρχίσει να καταβάλλεται στους εργαζόμενους του Δημοσίου το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση θα κυμαίνεται από 35 έως 150 ευρώ ανάλογα την κατηγορία εργαζομένων, ενώ πρόκειται για ένα από τα τέσσερα επιδόματα, που παρέμειναν σε ισχύ μαζί με το οικογενειακό, το επίδομα απομακρυσμένων περιοχών και το επίδομα θέσης ευθύνης.


Ειδικότερα, στην πρώτη κατηγορία που θα λαμβάνουν 150 ευρώ, ανήκουν μεταξύ άλλων το προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας, οι εργαζόμενοι σε ακτινολογικά εργαστήρια και στο ΕΚΑΒ, καθώς και το προσωπικό που απασχολείται με τη διαχείριση των απορριμμάτων (π.χ. αποκομιδή - μεταφορά σκουπιδιών, οδοκαθαριστές, υπάλληλοι ΧΥΤΑ) και των νεκροταφείων.

Εβδομήντα ευρώ θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της δεύτερης κατηγορίας, στην οποία συγκαταλέγεται το τεχνικό προσωπικό και όσοι εργάζονται στην εστίαση και τον ιματισμό νοσοκομειακών μονάδων, ιατροδικαστικών υπηρεσιών, οι χημικοί σε εργαστήρια, οι ηλεκτρονικοί και τεχνίτες αεροσκαφών, οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι σε ναύσταθμους και οι ειδικευμένοι εργάτες λιμένων.

Τέλος στην τρίτη κατηγορία που θα λαμβάνει επίδομα 35 ευρώ, ανήκουν οι εργαζόμενοι σε τυπογραφικές εργασίες και σε όσες σχετίζονται με ηλεκτρονικές εκδόσεις.

imerisia.gr


τυπογραφικές εργασίες και σε όσες σχετίζονται με ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου