Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Σας ενδιαφέρει κύριε Σγουρέ. Τρεις υπάλλλοι του Χιωτάκη και ένας του ΕΔΣΝΑ με:Καταθέσεις-μαμούθ σε λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων


Καταθέσεις μαμούθ σε λογαριασμούς δημοσίων... από babisflou
Η άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου έβγαλε "λαβράκια". Χορός εκατομμυρίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων. Διαβάστε απίστευτες περιπτώσεις
Καταθέσεις εκατομμυρίων σε λογαριασμούς κρατικών λειτουργών βρήκαν οι ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μέγκα, αίσθηση προκαλεί η περίπτωση δικαστικού υπαλλήλου και μάλιστα χαμηλόβαθμου, ο οποίος εμφανίζεται με καταθέσεις άνω των 7 εκατ. ευρώ!
Όπως ανέφερε το κανάλι, τα ποσά μαμούθ βρέθηκαν μετά από την άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και τον έλεγχο των πόθεν έσχες για 100 τουλάχιστον υπόπτους για υποθέσεις ύποπτων συναλλαγών.
Μάλιστα, όταν όλοι τους κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τα ποσά, οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν πως είχαν πλούσιους συγγενείς από το εξωτερικό που τους έστελναν χρήματα.
Εκτός από την περίπτωση του δικαστικού υπαλλήλου, χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του πρώην γενικού διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ που εμφανίζει στην κατοχή του ποσά αδικαιολόγητα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.
Ακόμα, πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς εμφανίζει ένα εκατ. ευρώ, ενώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς προϊσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων βρέθηκε ένα εκατ. ευρώ.
Σε υποδιευθυντή πολεοδομίας της Σύρου βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σε προϊστάμενο της πολεοδομίας Κηφισιάς 500.000 ευρώ ενώ σε προοϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Κηφισιάς 900.000 ευρώ.
Σε υπάλληλο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων Αττικής βρέθηκαν 500.000 ευρώ που δεν αντιστοιχούσαν στα εισοδήματά του.
Δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις από 1 έως 2,5 εκατ ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται.
Τέλος, πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγκεκριμένα γυναικολόγοι και ορθοπεδικοί έχουν καταθέσεις 3-4 εκατ ευρώ ενώ αστυνομικός είχε κατάθεση 2 εκατ. ευρώ .

news 247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου