Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Εκ νέου στο εδώλιο για τα επεισόδια στην παρέλαση




Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει εκ νέου νεαρός σπουδαστής που είχε αθωωθεί προ ημερών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μαζί με πέντε συγκατηγορουμένους του,
για τη συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου που οδήγησαν στην ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης και την αποχώρηση από την εξέδρα των επισήμων του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου κατά της απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία αθωώθηκε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Την ενοχή του σπουδαστή, για την πράξη της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος κατά την αγόρευσή του είχε επικαλεστεί την μαρτυρική κατάθεση αστυνομικού που αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο.

Ο νεαρός διαδηλωτής κατά την απολογία του παραδέχθηκε ότι φώναζε αντιμνημονιακά συνθήματα και χαρακτήρισε ως δικαιολογημένη την αντίδραση των διαδηλωτών. Αρνήθηκε, πάντως, ότι το περιεχόμενο των συνθημάτων ήταν υβριστικό σε βάρος του Κ. Παπούλια.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 11 άτομα για το αδίκημα της παράνομης βίας.

  http://www.zougla.gr/greece/article/ek-neou-sto-edolio-gia-ta-episodia-stin-parelasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου