Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Συμβολικό αποκλεισμό του Πρωτοδικείου Αθηνών διοργανώνουν οι δικηγόροι



«Το παρασύνταγμα της τρόικας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ακαδημίας 60, ενώ την επόμενη ημέρα, 16 Μαρτίου 2012, θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείου Αθηνών από δικηγόρους.


Τόσο η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στον ΔΣΑ, όσο και ο συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείου αποφασίσθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, ενώ ομιλητές θα είναι ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η καταστρατήγηση του Συντάγματος στην εποχή των μνημονίων», ο Γιώργος Δελαστίκ, δημοσιογράφος - πολιτικός αναλυτής, με θέμα «Το ευρώ απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση», ο Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με θέμα «Καταστρατήγηση κυριαρχίας και το Σύνταγμα» και ο Σωτήρης Αθανασίου, δικηγόρος Ιωαννίνων, υπεύθυνος νομοθετικής και νομολογιακής τεκμηρίωσης του ΔΣΙ, με θέμα «Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα ατομικά και θεμελιώδη δικαιώματα και στο δημοκρατικό κράτος δικαίου».

Την εκδήλωση, η οποία θα κλείσει με συζήτηση, θα συντονίσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρη Κατσαρός
.





http://www.zougla.gr/greece/article/simvoliko-apoklismo-tou-protodikiou-a8inon-diorganonoun-i-dikigori

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου