Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ποινική δίωξη για το θρίλερ στην Κομοτηνή




Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης η οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, αρπαγή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς,

άσκησε το απόγευμα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, στον 52χρονο που εισέβαλε χθες στο εργοστάσιο Helesi στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αφού άνοιξε πυρ με καραμπίνα εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου κι ενός υπαλλήλου, στη συνέχεια κρατούσε επί 12 ώρες ομήρους δυο εργαζόμενους.

Η δικηγόρος του, Σοφία Σαριπανίδου, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ο πελάτης της δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κι αυτό, όπως είπε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τραύματα που προκάλεσε δεν είναι σε καίρια ζωτικά σημεία του ανθρώπινου σώματος. Ανέφερε επίσης ότι σέβεται και εκτιμά τον εργοδότη και κουμπάρο του, δηλώνει μετανοιωμένος για τις πράξεις του και πως η κατάσταση εκτραχύνθηκε από λάθος χειρισμούς.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο πελάτης της έχει να λαμβάνει αποζημίωση από την εταιρεία, βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, πάσχει από μελαγχολία και πως η οικογένειά του, είναι στο πλευρό του.

Ο δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της Εισαγγελέως. Σημειώνεται ότι χθες το μεσημέρι, ο 52χρονος εμφανίσθηκε στα γραφεία της διοίκησης της εταιρείας κατασκευής κάδων απορριμμάτων Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, όπου όπως ισχυρίσθηκε ήρθε να ζητήσει τα δεδουλευμένα που του όφειλαν.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελής Μαγαλιός, σε δηλώσεις του είπε ότι καταδικάζει το περιστατικό, τονίζοντας παράλληλα ότι θα «πρέπει να δούμε ποιος όπλισε το χέρι αυτού του ανθρώπου, τι τον έκανε να φτάσει εδώ. Η ανεργία, η οποία έχει διογκωθεί και το κόψιμο των μισθών, είναι προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου