Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

(Οι ρώσοι πάλι υπέρ του Τραμπ, αλλά και φοβισμένοι από την πιθανότητα εξέγερσης των φτωχών και καταπιεσμένων στη Ρωσία! Για την πουτινική ρωσική ελίτ - με καγκεμπίστικη οπτική - οι αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ είναι προϊόν συνωμωσίας! Οι πουτινιστές ποτέ δεν είχαν σχέση με τον μαρξισμό και τα κοινωνικά κινήματα, ούτε με τα θεσμικά όρια της αστικής Δημοκρατίας - Μισθοφόροι πράκτορες ήσαν οι άνθρωποι και σαν μισθοφόροι πράκτορες συνεχίζουν να σκέφτονται)! Ο Wasserman εξήγησε, "ποιος δείχνει τον δρόμο στους διαδηλωτές

 

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Anatoly Wasserman μίλησε ανοιχτά για τις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το θάνατο ενός Αφροαμερικανού άνδρα που συνελήφθη από την αστυνομία.
Σε ένα άρθρο για το δελτίο ειδήσεων του  Ren.TV, ο Wasserman ανέλυσε τις ταραχές που έλαβαν χώρα σε πολλές Αμερικανικές πόλεις και παρατήρησε ότι συνέβησαν την παραμονή των προεδρικών εκλογών. Υπενθύμισε ότι επί του παρόντος ασκείται ένα ασυνήθιστο μοντέλο δημοκρατίας στις ΗΠΑ – κυβερνάει μια μειονότητα  χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα πλειοψηφικά συμφέροντα.

 Ο Wasserman επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ δεν προήλθαν από το μηδέν  - δημιουργήθηκαν  ειδικά σύμφωνα με ένα σχέδιο που είχε ήδη εκπονηθεί στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες. Τέτοιες διαμαρτυρίες και ταραχές είναι στην πραγματικότητα ένα εργαλείο που εφαρμόζει ένα σαφές πολιτικό σχέδιο πριν από τις προεδρικές εκλογές.
 Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι λίγο πριν από τις διαμαρτυρίες, εμφανίστηκαν προκλητικά βίντεο στα οποία ένας νεαρός Αφροαμερικανός πρότεινε στους λευκούς να  γονατίσουν  και απολογηθούν  «για όλο το κακό που τους έγινε στο παρελθόν. Ένα βίντεο εμφανίστηκε επίσης όπου αρκετοί λευκοί άνθρωποι φίλησαν τα παπούτσια των διαδηλωτών ως μια συγγνώμη στους Αφροαμερικανούς. Ο Wasserman σημείωσε ότι τα υλικά αυτά είναι κάποιο είδος συναισθηματική δικαιολογία, η οποία είναι απαραίτητη για να αυξήσει συνεχώς το επίπεδο των ενεργειών διαμαρτυρίας.
 Ο πολιτικός εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι η αναταραχή στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει έναν πολιτικό σκοπό. Οργανώθηκαν πολύ εγκαίρως.
 «Η μελλοντική νίκη του Τραμπ έγινε πρόσφατα εμφανής. Ο μόνος αντίπαλός του, ο Μπάιντεν, διαλύθηκε από τα ουκρανικά τηλεφωνικά αρχεία. Το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών έσπασε. Και ξαφνικά το κραυγαλέο βίντεο: ένας λευκός αστυνομικός σκοτώνει έναν άτυχο  μαύρο μέσα σε  σχεδόν δέκα λεπτά", τόνισε ο Wasserman.
 Wasserman εξήγησε "ποιος  στις ΗΠΑ δείχνει τον  δρόμο στους διαδηλωτές". Παρατήρησε ότι οι διαμαρτυρίες δεν προέρχονται από τις ΗΠΑ κατά λάθος. Τώρα χρησιμοποιούνται ως ένα είδος πολιτικού εργαλείου που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ για να τον ανατρέψουν από Πρόεδρο.
 "Οι ταραχές έπρεπε να συμβούν - και το έκαναν. Λένε ότι οι χρωματιστές επαναστάσεις  είναι αδύνατες στις ΗΠΑ, επειδή δεν υπάρχει πρεσβεία των ΗΠΑ εκεί. Σε απλό κείμενο, σας διαβεβαιώνω, υπάρχουν εκείνοι που έδωσαν άμεσες εντολές στους πρέσβεις. Υπάρχουν οι ιδέες τους, η τεχνολογία τους, τα χρήματά τους", καταλήγει ο πολιτικός εμπειρογνώμονας.
 Νωρίτερα, ο Wasserman μίλησε για την κατάσταση στην Ουκρανία και τα σχέδια του Κιέβου να οργανώσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στο Donbass. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το υλικό "PoliticalPuzzle".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου