Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Επίδομα ΟΑΕΔ-Διαμαρτυρία ανέργων: Απαιτούμε να συμπεριληφθούμε στην νέα δίμηνη παράταση



Να συμπεριληφθούν στη νέα δίμηνη παράταση για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ζητούν άνεργοι των οποίων τον επίδομα είχε παραταθεί από τον Ιανουάριο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε καταγγελία του στην aftodioikisi.gr ένας 55χρονος άνεργος, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού εργασίας, το επίδομα τελικά θα δοθεί μόνο σε όσους έληξε τον Μάιο και δεν έχουν επωφεληθεί της δίμηνης παράτασης.
Nα σημειωθεί ότι η απόφαση του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ – τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ – τ. ΕΤΑΑ (τ. τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. τομέας ΤΣΑΥ, τ. τομέας ασφάλισης νομικών), για όσους δικαιούχους έληξε εντός του Μαΐου 2020 και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης του άρθρου έβδομου της από 20.3.2020 ΠΝΠ (Α΄ 68), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83), όπως τροποποιήθηκε με άρθρο εικοστό τέταρτο της από 30.3.2020 ΠΝΠ (Α΄ 75), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α΄ 86) και, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 του ν. 4684/2020 (Α΄ 86), παρατείνεται για δύο μήνες από την ημερομηνία λήξης της.
Αναλυτικά, το κείμενο της καταγγελίας:
«Καλησπέρα.Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να καταγγείλω την σημερινή απόφαση τού υπουργού εργασίας πού παρ’όλες τις ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών για την καταβολή παράτασης 2 μηνών ακόμα και για τα επιδόματα πού είχαν παραταθεί από τον Ιανουάριο,τελικά θα δοθεί μόνο σε όσους έληξε τον Μάιο και δεν έχουν επωφεληθεί της δίμηνης παράτασης.Βρισκόμαστε σε καθεστώς ομηρίας αφού η προκήρυξή των 3650 θέσεων εργασίας έχει αναβληθεί πολλές φορές και η αγορά εργασίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση.Απαιτούμε να συμπεριληφθούμε στην νέα δίμηνη παράταση όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.Οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να γίνεται στις πλάτες των ανέργων.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου