Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

(Η φιλορωσική Λαφαζανική ΙΣΚΡΑ για να δικαιολογήσει τον ύποπτο ρόλο της μέσα στην αριστερά και την θεωρητική της θολούρα διορθώνει την εξωτερική πολιτική του Ιράν! Όμως, η συμμαχία Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν και τώρα - δυστυχώς - των απογόνων του μεγάλου Αραφάτ δεν μπορούν να κρυφτούν με λεκτικά σχήματα)! ΔΙΕΘΝΗ “Λάθος” από Ιράν: Τάχθηκε στο πλευρό Σάρατζ


σάρατζΚάλεσε για πολιτική λύση στη Λιβύη
Υπέρ της Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ τάχθηκε ο στρατιωτικός σύμβουλος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Χοσεΐν Ντεγκάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (22/06).
Ο Χοσεΐν Ντεγκάν, στρατιωτικός σύμβουλος του Ιρανού ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, υπενθύμισε την υποστήριξη της χώρας του στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), της οποίας είναι επικεφαλής ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, ο Ντεγκάν σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, τη Δευτέρα (22/06), είπε ότι το Ιράν στηρίζει την GNA στην Τρίπολη, η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς, και κάλεσε όλα τα μέρη να αναζητήσουν πολιτική λύση στη σύγκρουση.
Επίσης, ο ίδιος εξέφρασε την ετοιμότητα της Τεχεράνης να διαπραγματευτεί με το Ριάντ χωρίς προϋποθέσεις και επέκρινε τις πολιτικές του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον Περσικό Κόλπο.
​Υπενθυμίζεται ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη μαίνεται από τότε που ο Μουαμάρ Καντάφι ανατράπηκε και σκοτώθηκε το 2011. Η χώρα χωρίστηκε σε δύο κέντρα εξουσίας, ένα εκλεγμένο κοινοβούλιο στα ανατολικά της χώρας, υποστηριζόμενο από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και την -υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ- κυβέρνηση του GNA του Φαγιέζ αλ Σάρατζ στα δυτικά.
Αμφότερες οι πλευρές της σύγκρουσης κατηγόρησαν η μία την άλλη ότι έλαβαν όπλα και ανθρώπινο δυναμικό από το εξωτερικό.
Ο Ιρανός στρατιωτικός σύμβουλος, αναφερόμενος στον Πρόεδρο Τραμπ, τον αποκάλεσε «εγκληματία» και είπε ότι η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στον Περσικό Κόλπο, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν πρόκειται να συζητήσει το πυραυλικό πρόγραμμά της και την περιφερειακή πολιτική της με άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου