Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

(Ρωσική προπαγάνδα)! Η Σκιά του Σόρος πάνω από την Ελλάδα


Ο μεγιστάνας επενδύει εκατομμύρια στην δωροδοκία πολιτικών και στην προώθηση της παγκοσμιοποίησης.
 Βλαντιμίρ  Μαλίσσεφ
Εκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα λαμβάνονται από τον George Soros, τόσο απευθείας από δημόσιους αξιωματούχους και πολιτικούς όσο και από δήμους, οργανώσεις που σχετίζονται με τους πρόσφυγες, καθώς και την  ΜΚΟ «Ουκρανική-Ελληνική Σκέψη», γράφει η Ελληνική έκδοση iefimerida.gr.

 Έτσι,  η iefimerida.gr. αναφέρει ότι το 2016 ο Δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε 224.581 δολάρια για 8 μήνες για να λάβει μέτρα υποδοχής και στήριξης των προσφύγων. Το "Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων" έλαβε 300.000 δολάρια για να παρακολουθεί τη διαδικασία ασύλου και το καθεστώς υποδοχής των μεταναστών στα σημεία εισόδου και εξόδου για 20 μήνες. Το Ελληνικό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έλαβε 394.514 δολάρια ΗΠΑ για την παροχή νομικών και άλλων βασικών πληροφοριών στους πρόσφυγες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 20 μηνών. «Το Ελληνικό Φόρουμ προσφύγων έλαβε 100.000 δολάρια για την ανάπτυξη συστημάτων βοήθειας για τους πρόσφυγες σε διάστημα 13 μηνών. Ο Σύνδεσμος Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα «Ουκρανική Ελληνική Σκέψη» έλαβε 24.927 δολάρια ΗΠΑ για μια επικοινωνιακή στρατηγική. Η Ελληνική κοινότητα ΛΟΑΤ Αθήνας λαμβάνει επιχορήγηση 54.996 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Έτσι ενθαρρύνθηκε η παγκοσμιοποιημένη  πολιτική των λεγόμενων "ανοικτών θυρών", με αποτέλεσμα η Ελλάδα να πλημμυρίζει τώρα από παράνομους μετανάστες, γεγονός που έχει καταστεί πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα.
 Πώς τα Σκόπια σύρθηκαν στο ΝΑΤΟ
 Ένας άλλος λόγος για τη γενναιοδωρία του Σόρος να «ταΐσει» τους Έλληνες πολιτικούς και τις δημοτικές αρχές ήταν η επιθυμία να δέσει  η λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η Αθήνα αντιτάχθηκε σθεναρά σε αυτό, απαιτώντας από την πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία να αλλάξει το όνομά της, καθώς η Ελλάδα έχει ήδη μια περιοχή με το ίδιο όνομα. Η πίεση της Ουάσινγκτον και τα χρήματα του Σόρος έκαναν τη δουλειά τους, και επιτεύχθηκε συμβιβασμός - η δημοκρατία με την πρωτεύουσά της στα Σκόπια ονομάστηκε "Βόρεια Μακεδονία", και η Αθήνα απέσυρε την αντίθεσή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Είναι η πρώτη φορά που γίνονται  τέτοιες ανατρεπτικές δραστηριότητες του Σόρος στην Ελλάδα, επισημαίνει το δημοσίευμα, όπως δήλωσε ο Πάνος-Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη θητεία του 
Ισχυρίστηκε ότι μέλη της κυβέρνησης και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έλαβαν πολλά εκατομμύρια δωροδοκίες από τον Σόρος για να προωθήσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού συμβουλίου, ο Καμμένος δήλωσε ρητά ότι ο Κοτζιάς «είναι άνθρωπος του Soros. 
Το τότε αντιπολιτευόμενο Ελληνικό κόμμα "Νέα Δημοκρατία", σημειώνει με τη σειρά της η Ελληνική διαδικτυακή εφημερίδα "Ρωσική Αθήνα", απηύθυνε μάλιστα έκκληση στις δικαστικές αρχές στη συνέχεια με αίτημα να διερευνηθεί αυτή η ιστορία σε έκθεση που υποβλήθηκε στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αλλά πάνω από ενάμιση χρόνο έχει περάσει από τότε, και η υπόθεση φαίνεται να έχει κρυφτεί μακριά από το ράφι. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή ο Κοτζιάς κατηγορήθηκε επίσης ότι χαλάει τις σχέσεις με τη Ρωσία λόγω των προσωπικών του πρωτοβουλιών, ιδίως της απέλασης δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018. Την ίδια στιγμή στο Ελληνικό (και όχι μόνο) τμήμα του Διαδικτύου οι φήμες ήταν η θέση  ότι ο ίδιος ο Τσίπρας χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος και "πήρε ένα δισεκατομμύριο για την προδοσία του". Οι πληροφορίες, ωστόσο, δεν είχαν αποδειχθεί και αργότερα υποστηρίχθηκαν  μόνο από  υποστηρικτές της συνωμοσίας, σημειώνει η εφημερίδα. Ωστόσο, οι υποψίες παρέμειναν.  Ο ίδιος ο Τσίπρας κατηγορήθηκε επανειλημμένα από τους υποστηρικτές του για «προδοσία», επειδή αυτός, ο οποίος είχε υποσχεθεί να αποκρούσει τον εκβιασμό των Βρυξελλών και τους πιστωτές του ΔΝΤ την παραμονή των εκλογών, κατόπιν, όταν έγινε πρωθυπουργός, συμφώνησε με όλα τα αιτήματά του |ΔΝΤ. 
Η Γερμανική εφημερίδα WirtshaftsWoche αναφέρει επίσης ότι ο Σόρος χρηματοδότησε τον Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό του αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν στην εξουσία στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτή, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος βοήθησε να οργανωθεί ένα ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Έλληνας πολιτικός γνωρίστηκε με σημαντικούς εκπροσώπους του Αμερικανικού πολιτικού κατεστημένου, έχοντας λάβει από αυτούς ένα είδος «ετικέτας για να βασιλεύει» στην Ελλάδα. 
Η επιρροή του Σόρος στην Ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται και από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών επί της πρώτης κυβέρνησης του Βαρουφάκη. Το 2015, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι ο Σόρος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον Ιούλιο του έτους και τον προέτρεψε να «ζητήσει» να απολυθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, κάτι που στη συνέχεια έγινε.
 Εξαιρετική σίτιση
 Χρησιμοποιώντας την εξουσία και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Ελλάδας προς όφελός του, ο Σόρος υποστηρίζει ταυτόχρονα τους  αριστερούς ριζοσπάστες. Πολύ λίγα είναι γνωστά για τη χρηματοδότηση της Ελληνικής υπεραριστερής «ΑΝΤΙΦΑ» (οι ακτιβιστές της οποίας έχουν πλέον διακριθεί για τα πογκρόμ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη) από οργανώσεις του  Σόρος. Λόγω   του γεγονότος των  δραστηριοτήτων  αυτών των ημι-τρομοκρατικών ομάδων στην Ελλάδα είναι κρυμμένες κάτω από επτά σφραγίδες. Είναι γνωστό μόνο, γράφει η «Ρωσική Αθήνα», ότι ένα από τα ελληνικά κόμματα, το οποίο θεωρείται βιτρίνα για το «ΑΝΤΙΦΑ», η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ», συνδέεται με τα κεφάλαια Soros μέσω της υποστήριξης οργανώσεων προσφύγων και μεταναστών.
Οι οργανώσεις προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τελούν υπό την αιγίδα του Soros, βρίσκονται πλέον υπό τη στενή εποπτεία των Eλληνικών ειδικών υπηρεσιών και της φορολογικής αστυνομίας με τις κατηγορίες  της ακατάλληλης χρηματοδότησης και της πλαστογραφίας.
 Η ενεργή δραστηριότητα του Soros στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια αποδεικνύεται επίσης από τον ορθόδοξο ιστότοπο του  Διαδικτύου Agionoros.ru. 'Τα χρήματα του Soros', γράφει, 'αντιπροσωπεύουν  το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του οργανισμού Open Society που λειτουργεί στην Ελλάδα (Ανοιχτή κοινωνία)  που ασχολείται με την προώθηση της ανοχής, της θρησκευτικής ανοχής και της προστασίας των δικαιωμάτων των σεξουαλικών και εθνοτικών μειονοτήτων. Ένα από τα μέλη της Open Society Ο Παναγιώτης Δημητράς συμμετέχει ενεργά στο έργο του οργανισμού 'Rainbow' ('ΟυράνιοΤόξο'), ο οποίος ασχολείται με την προώθηση της ιδέας της Μεγάλης Μακεδονίας (σε αντίθεση με τα ιστορικά δεδομένα, ισχυριζόμενος ότι οι Μακεδόνες είναι άνθρωποι μη ελληνικής καταγωγής). Ο Δημητράς είναι μέλος ενός άλλου μη κυβερνητικού οργανισμού που χρηματοδοτείται από τον Soros, του Ελληνικού Εποπτικού Συμβουλίου Συμφωνιών του Ελσίνκι. Τα μέλη του «Συμβουλίου» έχουν καταδικάσει επανειλημμένα την Ελλάδα για τον μη  σεβασμό των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων.
Ο Σόρος στηρίζει επίσης το "Κέντρο Συμφιλίωσης και Δημοκρατίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη", το οποίο υλοποιεί τα διδακτικά του βοηθήματα στα Ελληνικά σχολεία.
Έχοντας επισκεφθεί ιστότοπους "Το ελληνικό εποπτικό συμβούλιο  για την  τήρηση των συμφωνιών του Ελσίνκι" και τους οργανισμούς BalkanHumanRights (Ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια), μπορούμε εύκολα να πειστούμε  ότι το "εποπτικό συμβούλιο" του Παναγιωτη Δημητρά , και επίσης " η Ομάδα για την προστασία των δικαιωμάτων των μειοψηφιών στην Ελλάδα ", με επικεφαλής την σύζυγό του Ναυσικά Παπανικολάου, καλούν ανοιχτά τους χορηγούς: το  Ινστιτούτο ανοικτής κοινωνίας ( που χρηματοδοτείται από τον Soros,  με έδρα την Βουδαπέστη), την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση της Αυστρίας, το ινστιτούτο Aspen στο Βερολίνο, τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ειδικότερα, στην Ελλάδα, με την οικονομική στήριξη του μεγιστάνα, εκδόθηκαν βιβλία από το μέλος του κόμματος ΔΗΜΑΡ την φιλελεύθερη πολιτικό-Μαρία Ρεπούση, γνωστή υποστηρίκτρια  των γάμων του ιδίου φύλου και των εθνικών μειονοτήτων. Στα γραπτά της, η Ρεπούση δυσφημεί τους εθνικούς ήρωες της Ελλάδας και επικρίνει ενεργά την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Στόχος είναι ο έλεγχος
 Αλλά γιατί ο Σόρος, ο οποίος θεωρείται ένας από τις μαριονέτες της παγκοσμιοποίησης, χρειάζεται την ηλιόλουστη Ελλάδα, φημισμένη  για τα θέρετρά της; Φυσικά, όχι μόνο για να κρατήσει υπό τον έλεγχο του  τους πολιτικούς της  ή για να προωθήσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η Ελλάδα κατέχει μια στρατηγικής σημασίας θέση στη Μεσόγειο και ως εκ τούτου οι παγκοσμιοποιητές έχουν εδώ και καιρό εμπλακεί σε μια μαζική επίθεση κατά αυτής της ορθόδοξης χώρας, η οποία ιστορικά είχε φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία. Αφού η Τουρκία έγινε αυτάρκης και αρνήθηκε να υπακούσει στην Αμερικανική υπαγόρευση αποφασίζοντας να αγοράσει ρωσικούς πυραύλους S-400, η Ουάσινγκτον εστιάζει στην Ελλάδα, με την οποία έχει συνάψει επ' αόριστον στρατιωτική συμφωνία και έχει ανοίξει νέες βάσεις.
 Φυσικά, ο Σόρος δεν είναι καθόλου ο παντοδύναμος ηγέτης , που  συχνά απεικονίζεται, αλλά δραστηριοποιείται παράλληλα με τις επίσημες Αμερικανικές αρχές και τα αμερικανικά κυβερνητικά κονδύλια και άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς. Η επίσημη Ουάσιγκτον διευρύνει τους δεσμούς της με την Αθήνα στον στρατιωτικό τομέα και ο Σόρος μέσω των «δημόσιων» οργανισμών της στην Ελλάδα εργάζεται ενεργά για να διχάσει την Ελληνική κοινωνία, αποδυναμώνοντας την Ορθοδοξία, επιβάλλοντας «δυτικές αξίες».
 Για το σκοπό αυτό, τρέφονται και αριστεροί εξτρεμιστές όπως οι «Αντιφα», οι οποίοι, αν χρειαστεί, ενδέχεται να αρχίσουν να προκαλούν ταραχές και χάος στη χώρα. Για τον ίδιο σκοπό, υπό το πρόσχημα της «προσφυγικής βοήθειας», η Ελλάδα κατακλύζεται από μετανάστες.
 Το έργο αυτού του μεγιστάνα είναι το ίδιο όπως κατά τη διάρκεια των «χρωματιστών επαναστάσεων» που χρηματοδότησε σε άλλες χώρες. Να αποδυναμώσει την ενότητα και να θολώσει την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας, να την θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο της παγκοσμιοποιημένης ελίτ.

Ειδικά για την Εκατονταετηρίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου