Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η μοναξιά του «φύρερ»

Η μοναξιά του «φύρερ»Όλο και μεγαλώνει η λίστα των στελεχών της Χρυσής Αυγής που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το πλοίο, το οποίο βυθίζεται μπροστά στα ντοκουμέντα που αναδεικνύονται σε βάρος της ηγεσίας της οργάνωσης στο δικαστήριο.
Οσο κι αν το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί, για δεύτερη φορά μετά το 1992, το Μακεδονικό για να συσπειρώσει το ακροατήριό της, η κρίση που προκαλεί η δίκη στο εσωτερικό της ολοένα και βαθαίνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 5/11/2017 η ναζιστική οργάνωση πραγματοποίησε μια εκδήλωση στην Εδεσσα με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό ταγματάρχη Εφόδου Ιωάννη Λαγό και η οποία εντασσόταν σ’ αυτήν ακριβώς την προσπάθειά της να εκμεταλλευτεί το Μακεδονικό.
Εκεί λοιπόν το ηγετικό στέλεχος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της οργάνωσης, Νικόλαος Χρυσομάλλης, καταφερόταν εναντίον των στελεχών που τότε είχαν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» και «αποστάστες».
Ακριβώς πριν από τον Χρυσομμάλλη, στο βήμα των ομιλητών είχε ανέβει ο πυρηνάρχης Πέλλας Γεώργιος Κυριακίδης, ενώ λίγο μετά ο τότε ευρωβουλευτής της οργάνωσης, Ελευθέριος Συναδινός. Σήμερα και οι δύο προαναφερόμενοι έχουν εγκαταλείψει τη Χρυσή Αυγή.
Τελευταία αποχώρηση ήταν αυτή του Κυριακίδη, ο οποίος την ανακοίνωσε μόλις χθες. Μάλιστα μαζί του αποχώρησαν και δύο ηγετικά τοπικά στελέχη (Κωνσταντίνος Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Ιωσηφίδης), οδηγώντας τον Πυρήνα Πέλλας στην κατάρρευση.
Ο παραιτηθείς πυρηνάρχης Πέλλας Γεώργιος Κυριακίδης Ο παραιτηθείς πυρηνάρχης Πέλλας Γεώργιος Κυριακίδης |
Και φεύγοντας από την οργάνωση, δήλωναν «παρόντες σε κάθε εθνικό και κοινωνικό (βλέπε εθνικοσοσιαλιστικό) αγώνα».
Μόλις δύο μέρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστή και η αποχώρηση της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Δέσποινας Σβερώνη, η οποία γνωστοποίησε την προσχώρησή της στο νέο μόρφωμα του Ελευθέριου Συναδινού, το οποίο αποκαλεί Πατριωτική Ριζοσπαστική Ενωση (ΠΑΤΡΙΕ).
Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Σβερώνη Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Σβερώνη |
Ο Συναδινός είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή τον Απρίλιο, διογκώνοντας σε τέτοιο βαθμό την εσωτερική της κρίση, που υποχρέωσε τον Μιχαλολιάκο να διοργανώσει ολόκληρη εκδήλωση στην Τ.Ο. Αθηνών και να βάλει όλα τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να εξαπολύσουν μαζί με τον ίδιο, από το μπαλκόνι των γραφείων, επίθεση εναντίον του πρώην ευρωβουλετή τους.
Και βέβαια είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις των βουλευτών και κατηγορουμένων στη δίκη, Νίκου Μίχου και Δημήτρη Κουκούτση, προκαλώντας επίσης σεισμό στο εσωτερικό της οργάνωσης.
Παράλληλα, τη Χρυσή Αυγή εγκατέλειψε και η σύζυγος του Μίχου, Αλεξάνδρα Μπάρου, η οποία ήταν πυρηνάρχης Εύβοιας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης και υποψήφια ευρωβουλευτής της.
Στους αποχωρήσαντες βρίσκονται και ο Ηλίας Κατσαφάδος, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, ο Χρήστος Κιτσόπουλος, πυρηνάρχης Αλεξανδρούπολης και περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, η Γεωργία-Αρετή Κοκκότη, περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ο Δ. Σταθάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της οργάνωσης στα Χανιά.
Προσθέστε σε αυτούς και τον Μπαρμπαρούση, που διεγράφη στην προσπάθεια του Μιχαλολιάκου να βγει από το κάδρο των ποινικών ευθυνών του καλέσματος σε πραξικόπημα. Οσο η δίκη θα οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, τόσο και θα διευρύνεται η λίστα όλων εκείνων που εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο πλοίο.
Πηγή: ΕΦΣΥΝ
https://tvxs.gr/news/ellada/i-monaksia-toy-fyrer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου