Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

(Ο Τσίπρας ας κυττάξει δίπλα του... στο κόμμα του, τους φίλους του Μαρινάκη! Τον δε Σαββίδη αυτοί τον έκαναν μάγκα, τώρα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια προς Μαρινάκη και Κούλη! Το Οδόφραγμα έχει βαρεθεί να επιβεβαιώνεται! Το "βαρίδι" θα χτυπήσει μετά τις εκλογές, Αλεκάκο)! "Σχέδιο αποστασίας" καταγγέλλει το Μαξίμου Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΙΔΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ

"Σχέδιο αποστασίας" καταγγέλλει το Μαξίμου

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, που ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αποστασίας στη χώρα με στόχο βουλευτές της πλειοψηφίας και τελικά την πτώση της κυβέρνησης. Πίσω από το σχέδιο αυτό και σε Non paper που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, υποννοείται εμμέσως πλην σαφώς πως στο παρασκήνιο κινούνται δύο επιχειρηματίες, ο ένας από τον Πειραιά και ο άλλος από τη Θεσσαλονίκη. 


Είναι σαφές πως το Μαξίμου «δείχνει» τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά και τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη. Κατά το Non Paper του Μαξίμου οι δύο αυτοί επιχειρηματίες ενεργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Συγκεκριμένα, με αφορμή την αιφνίδια παραίτηση ανεξαρτητοποίηση του ΑΝΕΛ κ. Λαζαρίδη, το Μαξίμου προχώρησε στην καταγγελία σχεδίου «νέας αποστασίας» από «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη».

Κυβερνητικές πηγές εξάλλου, καλούν τον Γ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι μέρος αυτών των σχεδίων. Ουσιαστικά το Μαξίμου υπονοεί ότι ο Γ. Λαζαρίδης ενδεχομένως και να έλαβε ανταλλάγματα, πριν προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή του.



Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές, σε ανεπίσημο σημείωμά τους αναφέρουν:

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. 

Είναι προφανές το γιατί. 

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. 

Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.

Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

ΝΔ: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Στο non paper του Μαξίμου απάντησε η Νέα Δημοκρατία, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Η επιστολή του Λαζαρίδη

Από την πλευρά του ο κ. Λαζαρίδης με αφορμή την απόφασή του ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ αλλά και να απαντήσει σε όσα του καταμαρτυρούν, έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη επιστολή:

«Οι ΑΝΕΛ από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες» επισημαίνει με αιχμηρό για τον Πάνο Καμμένο τρόπο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης στην επιστολή με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του από τους ΑΝΕΛ.

Στο (υποθετικό) ερώτημα γιατί αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί τώρα, κατόπιν της καταψήφισης της πρότασης μομφής της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα της «Βόρειας Μακεδονίας», ο Γιώργος Λαζαρίδης απαντά μέσω της επιστολή ανεξαρτητοποίησης ότι δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο το κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Όπως υποστηρίζει, αφού ο στόχος αυτός -της εξόδου από τα Μνημόνια- επετεύχθη, τώρα πλέον πήρε την «έντιμη απόφαση» για να έχει «καθαρή τη συνείδησή του ενώπιον Θεού και πατρίδας», όπως τονίζει.

Αν και σημειώνει ότι η συμφωνία για το «Μακεδονικό» θα έλθει στη Βουλή στα τέλη του 2018 ή αρχές του 2019 -και άρα θα μπορούσε να καταψηφίσει σε εκείνη τη φάση- χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι για την ανεξαρτητοποίησή του ευθύνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία και όχι με την πλειοψηφία των 2/3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης αξιοποιεί τα σενάρια περί απειλών που δημοσιοποίησε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι συνέχισε να στηρίζει την κυβέρνηση στη διάρκεια της πρότασης μομφής της ΝΔ παρά «τις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές – ύβρεις κλπ)…»





Βίντεο με τον Β. Μαρινάκη να λέει «η χούντα πέφτει, είναι θέμα μηνών» ανήρτησε ο Π. Καμμένος

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, υπό τον τίτλο «Μαρινάκης: Πέφτει η χούντα σε μερικούς μήνες» έχει κοινοποιήσει ερασιτεχνικό βίντεο από νυχτερινό κέντρο, όπου διακρίνεται ο επιχειρηματίας να αναφέρει, μεταξύ άλλων, «η χούντα πέφτει, είναι θέμα μηνών».

 Τέρενς Κουίκ: Η ακροδεξιά παρέα του Μοσχάτου δεν καταλαβαίνει ότι ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να λυγίσει

«Καταρχήν, είναι σαφές ότι (ο Γ. Λαζαρίδης) δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων. Προφανώς κάποιοι δεν αντέχουν, είτε εκβιαζόμενοι και πιεζόμενοι με απειλές ακόμα και κατά συγγενών τους, είτε διότι προβάλλουν επιχειρήματα τα οποία, όμως, η κυβέρνηση τούς τα αποδομεί. Γιατί, για παράδειγμα, το θέμα τού πώς θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, όταν θα έλθει, τέλος του χρόνου, αυτό, όπως είπε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα το συνεννοηθούν οι δύο εταίροι της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όταν θα έλθει η στιγμή» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105,5" ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

«Κάποια στιγμή ο λαός πρέπει να μάθει τι δεσμεύσεις είχε δώσει ο συγκεκριμένος καλός συνάδελφος στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό, ενώπιον μάλιστα δύο υπουργών, όπως λέει και η ανακοίνωση που έβγαλε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κ. Τοσουνίδης, αλλά πάντως είναι σαφές ότι όποιος φεύγει από το πόστο του, είναι η άποψη μου, πρέπει να παραδίδει την έδρα του» σημείωσε ο κ. Κουίκ και προσέθεσε:

«Άμα δεν αντέχεις να την υπηρετήσεις και μάλιστα απέναντι σε εκείνους που θέλουν να γκρεμίσουν την κυβέρνηση, να επανέλθουν στην εξουσία για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους και τα ανομήματά τους, αν γίνεσαι συνεταίρος τους, κομμάτι τους, συνένοχός τους σε ό,τι πάνε να κάνουν και με τη συνδρομή που έχουν από τα γνωστά ΜΜΕ, τότε δεν μπορείς να ανήκεις στην οικογένεια των ΑΝΕΛ, δώσε την έδρα για να προχωρήσουμε παρακάτω. Γιατί εμείς θα προχωρήσουμε».

Ερωτηθείς για τη σταθερότητα της κυβέρνησης με δεδομένο ότι πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 βουλευτές, ο υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «το όριο αυτό θέτει ακόμα περισσότερο προ των ευθυνών τους αυτούς που έχουν απομείνει» σημειώνοντας, στη συνέχεια, «νομίζω Συμπιλίδης δεν θα βρεθεί σε αυτή την κυβέρνηση».

Είπε ότι με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από την ΝΔ έγινε εμφανέστερο ότι «υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την αντιπολίτευση», σημειώνοντας ότι η πρόταση μομφής αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κραδασμούς στην κυβερνητική συνεργασία στοχεύοντας τους ΑΝΕΛ.

Εξέφρασε την λύπη του για την αποχώρηση είτε βουλευτών «τύπου Γ. Λαζαρίδη» είτε λίγων στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημειώνοντας ότι από αυτά τα λίγα στελέχη «είναι ακόμα λιγότερα τα αξιόλογα για τα οποία στενοχωριέμαι, όπως η Μανταλένα Παπαδοπούλου» και τόνισε:

«Αυτή η ακροδεξιά παρέα του Μοσχάτου δεν καταλαβαίνει κάτι: ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν περάσει πολύ- πολύ χειρότερα και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος τέσσερα χρόνια, και ιδίως τα δύο τελευταία "χτυπιέται κάτω σαν το χταπόδι" από τα γνωστά συγκροτήματα δεν πρόκειται να λυγίσει, και αυτό που είπε στο Ζάππειο προχθές θα το κρατήσει ως λόγο τιμής».

Ερωτηθείς, τέλος, για χθεσινή δήλωσή του αναφορικά με το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, αποσαφήνισε ότι είναι προσωπική του άποψη, «αλλά από την στιγμή που οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι δεν δέχονται διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, θα πειθαρχήσω στην πλειοψηφία του Κινήματος»

Διαβάστε ακόμα: Σκληρές αιχμές Ραγκούση για δόλιο σχέδιο Μαρινάκη-Μητσοτάκη


http://www.zougla.gr/politiki/article/sxedio-apostasias-katageli-to-maksimou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου