Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Πειθαρχική έρευνα κατά του Αντιεισαγγελέα Εφετών Καραφλού


Πειθαρχική έρευνα κατά του Αντιεισαγγελέα Εφετών Καραφλού
Πειθαρχική έρευνα παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για τον αντεισαγγελέα Εφετών Ανδρέα Καραφλό, ο οποίος, με αναρτήσεις του στο facebook, καταφερόταν σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου,  με αφορμή την υπόθεση των Σκοπίων με περιφρονητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. 

Εκτός όμως από την πειθαρχική διατάχθηκε και ποινική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ο κ. Καραφλός, ο οποίος είναι εν ενεργεία αντεισαγγελέας Εφετών, στις αναρτήσεις του, χαρακτηρίζει «εθνικό μειοδότη» τον Αλέξη Τσίπρα και κάνει λόγο για "κομμούνια" από τα οποία "καταστράφηκε η χώρα" και πρέπει "να φύγουν", ενώ ζητεί την παραίτηση ακόμη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και την παραίτηση του Πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί "εθνικό μειοδότη" .

Σε μία μάλιστα ανάρτησή του, απεικονίζει τον Πρωθυπουργό να κάνει μία άσεμνη χειρονομία, απαντώντας έτσι δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα.

Οι αναρτήσεις του κ. Καραφλού προκάλεσαν αίσθηση, με αποτέλεσμα ο υπουργός Δικαιοσύνης να παραγγείλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από τον Αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή».

Δείτε τις επίμαχες αναρτήσεις του αντεισαγγελέα Εφετών Ανδρέα Καραφλού στο facebook: 














http://www.zougla.gr/politiki/article/pi8arxiki-erevna-kata-tou-antisagelea-efeton-karaflou
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου