Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Επίθεση Πολάκη στο ΜΕΤΑ Υγειονομικών με «όχημα» την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΕΔΗΝ

 polakis-oplo3
Σχόλιο του ygeionomikoi.gr
Το θράσος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη είναι απύθμενο. Επιχειρεί, με ανάρτηση στο FB, να απαντήσει  στην έγκαιρη αλλά και «ενοχλητική» επισήμανση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών για τον κίνδυνο ανακύκλωσης του προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στις επικείμενες προσλήψεις προσωπικού. Μάλιστα, στην προσπάθεια του αυτή, χρησιμοποιεί μάλιστα ως όπλο ένασχόλιο τού επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΕΔΗΝ που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την ιστορία, το θέμα τέθηκε στον Π. Πολάκη από συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ Υγειονομικών σε παράσταση που έκαναν σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα  των επικουρικών στις 3 Νοέμβρη του 2015.
Τότε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «σφύριζε αδιάφορα» και δεν πήρε κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών επανήλθε στο θέμα αρκετές φορές, θέτοντάς το τόσο στα Σωματεία και στην ΠΟΕΔΗΝ όσο και σε συναντήσεις με το υπουργείο, χωρίς βεβαίως να υπάρξει άμεση λύση.
Έσπασε βεβαίως «ο διάβολος το πόδι του» και από τα χείλη του ΓΓ Υγείας «ξέφυγε» -άθελά του προφανώς-, σε σύσκεψη στην Κρήτη ότι ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού με τις προκηρύξεις 4Κ και 5Κ θα χάνονταν από τα νοσοκομεία λόγω «ανακύκλωσης» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
Μετά την αποκάλυψη αυτή που έφερε στο φως και πάλι το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, οι συνδαιτυμόνες στο συνδικαλιστικό κίνημα του Π. Πολάκη «έτρεξαν» να «διορθώσουν» αυτή την «αστοχία» της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας εξαγγέλλοντας ως υπουργοί σχετική τροπολογία. Κάτω από την πίεση των πραγμάτων το υπ. Υγείας αναγκάστηκε να φέρει για ψήφιση στη Βουλή σχετική τροπολογία για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.
Αυτό δεν αναιρεί βεβαίως το γεγονός ότι οι μόνιμες προσλήψεις είναι ελάχιστες και ακόμα δεν έχουν φτάσει στα νοσοκομεία. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο Π. Πολάκης στις 3 Νοέμβρη στις επισημάνσεις των Σωματείων έλεγε ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη του 2015 θα είχαν προσληφθεί οι 900 εργαζόμενοι των προκηρύξεων 4Κ και 5Κ.
Για την αντίδρασή μας σε αυτές τις διαβεβαιώσεις, δεχτήκαμε τότε εσωτερική κριτική στην παράταξη από τους σημερινούς νέους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, συγκεκριμένα για όσα δηλαδή γράφτηκαν στη ιστοσελίδα μας. Λέγαμε τότε ότι «στην καλύτερη περίπτωση δεν αναμένεται να φτάσουν στα νοσοκομεία οι επιτυχόντες, πριν από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους». Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ακόμα και σε αυτή την πρόβλεψη μας πέσαμε έξω, αφού τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και οι μόνες θέσεις που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι περίπου 100, προσωπικού υποχρεωτικής  εκπαίδευσης.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ως προς τις αναφορές στην παράταξη και την ιστοσελίδα μας, από τον Π. Πολάκη.
Περί του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΕΔΗΝ
Δεν μπορούμε βεβαίως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι για να εκτυλιχθεί αυτή η επίθεση χρησιμοποιείται ως όχημα ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ που ηγείται του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ομοσπονδία. Ο συνάδελφος Παντέλης αναλαμβάνει να «καθαρίσει» και να βγάλει από τα δύσκολα την ηγεσία του υπ. Υγείας. Λειτουργούν αυτός και η μνημονιακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ ως «λαγοί» στις κυβερνητικές παρεμβάσεις και διευθετήσεις. Ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που στο παρελθόν ακολούθησαν αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Είναι όμως άχαρος ο ρόλος του γραφείου Τύπου του Υπ. Υγείας, αλλά αυτόν επέλεξε.
Μας ζητεί, επιπλέον, ο συνάδελφος Παντέλης στο σχόλιο του να σεβαστούμε το παρελθόν και την κοινή μας συμπόρευση. Μιλά, προφανώς, για την περίοδο που ο ίδιος δεν είχε εγκαταλείψει τον αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές με στόχο την ανατροπή τους. Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσει ότι αυτό κάναμε πάντα, αφού η πολιτική και συνδικαλιστική μας στάση διαχρονικά και οι αξίες που υπερασπιζόμαστε δεν μας επιτρέπουν «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη». Η στάση μας αυτή, όμως, μην εκληφθεί ως αδυναμία.
Τέλος, μας καλεί μάλιστα να τραβήξουμε χειρόφρενο. Μάλλον χτύπησε λάθος πόρτα. Γκάζι θα πατήσουμε για να βάλουμε τέλος στη μνημονιακή λαίλαπα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ο ίδιος έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπισή της.
Πηγή: ygeionomikoi.gr
http://www.ergasianet.gr/menu-arthra/20436-meta270416-20436

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου