Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Με φθαρμένα υλικά δεν χτίζουμε το καινούργιο

meta-ygeionomikon-site
Η κρίση στις γραμμές του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) που σοβεί εδώ και μήνες, εξαιτίας της πρόσδεσης μέρους των στελεχών του στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, φαίνεται ότι κορυφώνεται και τις τελευταίες μέρες δρομολογούνται εξελίξεις που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Η πρωτοβουλία του γραμματέα του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής Γιώργου Χαρίση να θέσει «εις τον τύπον των ήλων» το ζήτημα της συνύπαρξης στις γραμμές της παράταξης συνδικαλιστών που κρατούν με συνέπεια την ταξική γραμμή που είχε και συνεχίζει να έχει το ΜΕΤΑ μέσα στο εργατικό κίνημα, μαζί με τους όψιμους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, τάραξε τα νερά στις γραμμές της παράταξης και ανοίγει το δρόμο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που το νεομνημονιακό μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί να περάσει την πλήρη κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και να συνυπογράψει στην πράξη ένα 4ο μνημόνιο, οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ δεν μπορούν να «πατούν σε δύο βάρκες».
Μας προξενεί εντύπωση η στάση συνδικαλιστών του ΜΕΤΑ, που στο όνομα της συμπόρευσης το προηγούμενο χρονικό διάστημα με άλλα συνδικαλιστικά στελέχη που σήμερα έχουν προσχωρήσει στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, ανέχονται αυτήν την επιλογή. Το συνέδριο της ΓΣΕΕ και η στάση κάποιων συνδικαλιστών του ΜΕΤΑ απέναντι στον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό προξενείκατάπληξη στις δυνάμεις του ΜΕΤΑ Υγειονομικών.
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, που βίωσε αυτή την κατάσταση, έγκαιρα πήρε τα αναγκαία μέτρα για νααπεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Έχοντας αυτή την τραυματική αλλά και λυτρωτική εμπειρία στην παράταξη μας, ως Γραμματεία ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΜΕΤΑ, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που δεν ανέχονται αυτή την κατάσταση να συνταχθούν με την πρωτοβουλία του Γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση.
Έτσι, θα γίνει πράξη η βασική στόχευση του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής που ήταν και είναι η ανασύνταξη των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Συμπερασματικά: «Με φθαρμένα υλικά δεν χτίζουμε το καινούργιο».
H Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών
http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/meta-kladikes/20373-meta230416-20373a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου