Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

(Να ο ΣΥΡΙΖΑ): Μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: 10.000 εντολές κάθε μέρα!


Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο. Kατά μέσο όρο, τα κατασχετήρια φθάνουν τις 10.000 την ημέρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να αδυνατούν να πληρώσουν άλλες οφειλές και να πληρώσουν τις υποχρέωσεις για την επιβίωσή τους, αναφέρει το enikonomia.gr.

Τις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ευνοεί και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής τους, μέσα από το Μητρώο των Καταθέσεων, που επιτρέπει στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει ένας καταθέτης σε όλες τις τράπεζες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των κατασχέσεων που εκτελέστηκε τον Μάρτιο έφθασε στις 28.000, από 22.000 που ήταν τον Φεβρουάριο και 15.000 τον Ιανουάριο.
Μεταξύ των φορέων που πρωτοστατούν σε μαζικές κατασχέσεις είναι, εκτός από την Εφορία, και τα ασφαλιστικά ταμεία και οι Δήμοι, που στέλνουν κατασχετήρια ακόμη και για μικροποσά.
Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο αριθμός των κατασχέσεων που τελικά εκτελείται υπολείπεται κατά πολύ των εντολών για κατάσχεση που αποστέλλονται καθημερινά…
Υπενθυμίζεται ότι ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι εκείνος που έχει δηλωθεί ως μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός και μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% των χρημάτων, ενώ από τα 1.500 ευρώ και πάνω μπορεί να κατασχεθεί εξ ολοκλήρου, ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεσμεύεται όλο το ποσό ακόμη κι αν δεν δεν κατατεθούν πάνω από 1.500 ευρώ.

http://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/mazikes-katasxeseis-trapezikon-logariasmon-10-000-entoles-kathe-mera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου