Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ


Στις 23 Απριλίου 2010 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει από το Καστελόριζο την υπαγωγή της χώρας υπό τον έλεγχο διεθνών κέντρων και την εφαρμογή σκληρής αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής. 


Στα έξι χρόνια που πέρασαν από τότε, η Ελλάδα είδε την εθνική της κυριαρχία να ακρωτηριάζεται, τη λαϊκή κυριαρχία να τσαλαπατιέται, την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού της να φτάνει στο επίπεδο της πρώτης μεταπολεμικής δεκαετίας. Χιλιάδες αυτοκτονίες, πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι, δεκάδες χιλιάδες νέοι και νέες μετανάστες, μεροκάματα και συντάξεις πείνας.
Αλλά και λαϊκή αντίσταση και σκληροί αγώνες και άγρια καταστολή από τα ένστολα ανθρωποειδή.

Παρά τη διάψευση των ελπίδων με τη μνημονιακή στροφή μιας κυβέρνησης που στηρίχτηκε σε αντιμνημονιακά συνθήματα, παρά την εξευτελιστική αγνόηση της εκφρασμένης λαϊκής βούλησης με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ο αγώνας δεν έχει κριθεί ακόμη.
Ετούτος ο λαός δεν θα αποδεχτεί τη μοίρα για την οποία τον προορίζει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, και οι πολιτικοί υπηρέτες του. Ας μη θεωρήσει κανένας το μούδιασμα που έφερε η απογοήτευση από την προδοσία του περσινού καλοκαιριού και αποδοχή αυτής της μοίρας.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο! Με ενωμένες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της Αντίστασης!


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/04/blog-post_4.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου