Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

(Ναι, οι "κακοί φασίστες" Εβραίοι)... Στη φυλακή για πρώτη φορά πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ


Σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς αναστολή καταδίκασε το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Εχούντ Όλμερτ σχετικά με υπόθεση διαφθοράς. Ο Εχούντ Όλμερτ, που γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που φυλακίζεται, απαλλάχθηκε από μια δεύτερη καταδικαστική απόφαση, επίσης για διαφθοράς. Ο 70χρονος θα αρχίσει να εκτίει την ποινή του στις 15 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, ο Όλμερτ, πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 2006 έως το 2009, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως το 2014 για δύο κατηγορίες διαφθοράς σε φυλάκιση έξι ετών χωρίς αναστολή. Το ανώτατο δικαστήριο με την σημερινή του απόφαση έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις σε μια από τις υποθέσεις δωροδοκίας, απαλλάσσοντας τον κατηγορούμενο από τη μια κατηγορία, ενώ μείωσε σε φυλάκιση 18 μηνών την ποινή του στη δεύτερη κατηγορία
Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν την εμπλοκή του σε μεγάλη κτηματομεσιτική συμφωνία στην πόλη ενόσω ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, την περίοδο 1992-2003. Τον Μάρτιο του 2014, ο Όλμερτ είχε κριθεί ένοχος δύο κατηγοριών για διαφθορά σε σχέση με το μεγάλο οικιστικό σχέδιο Holyland στην Ιερουσαλήμ.
Πρώην στέλεχος του δεξιού κόμματος Λικούντ του νυν πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Όλμερτ, που εντάχθηκε το 2006 στο φιλελεύθερο κεντρώο κόμμα Καντίμα, κατηγορήθηκε ότι διευκόλυνε τους κατασκευαστές του οικιστικού σχεδίου να παρακάμψουν νομικά εμπόδια, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα δωροδοκίες. Μετά την καταδίκη του σε έξι χρόνια φυλάκιση, ο 'Ολμερτ είχε δεσμευτεί να εφεσιβάλει την απόφαση.
Μετά την έκδοση της ετυμηγορίας σήμερα, ο Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση προς τον Τύπο αναφέροντας ότι ουδέποτε του πρότειναν ή αποδέχτηκε οιαδήποτε δωροδοκία και ότι σέβεται πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης να διατηρήσει εν μέρει την καταδικαστική ποινή του. Πριν του απαγγελθούν οι κατηγορίες το 2014, είχε κατηγορηθεί επίσης για διαφθορά, αλλά δεν είχε συλληφθεί.

http://tvxs.gr/news/kosmos/sti-fylaki-gia-proti-fora-proin-prothypoyrgos-toy-israil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου