Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η ανύπαρκτη φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής στη συνάντηση Δούρου, εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ με το Νίκο Τόσκα

 


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, είχε σήμερα η Περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Ρένα Δούρου μαζί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου, Γ. Ζαχαρόπουλο. Yπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ανύπαρκτη φύλαξη του από την ΕΛΑΣ αλλά και την αποτυχία διαχρονικά του ΕΣΔΝΑ να φυλάξει τις εγκαταστάσεις του.

Σε πλήρη σύμπνοια, εργαζόμενοι και διοίκηση του Συνδέσμου, έθεσαν στον υπουργό το θέμα της ενεργοποίησης της Προγραμματικής Συμφωνίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Αττικής με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις 6 Απριλίου 2015, αναφορικά με τη φύλαξη της ΟΕΔΑ Φυλής. Η Περιφερειάρχης και οι εργαζόμενοι εξέθεσαν αναλυτικά στον υπουργό το μείζον θέμα ασφαλείας που δημιουργεί η παρουσία τρίτων προσώπων που εισέρχονται παράνομα στο χώρο της ΟΕΔΑ Φυλής.
Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το θέμα της ασφάλειας άπτεται της ανάγκης διαφύλαξης της αποστολής του ΕΔΣΝΑ και ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γ. Ζαχαρόπουλος παρατήρησε ότι “ζητάμε να λυθεί το αυτονόητο”.
Ο υπουργός αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση των εργαζομένων και της Περιφερειάρχη να επισκεφθεί το χώρο και εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου προβλήματος.  Τέλος, ορίστηκε επίσκεψη του υπουργού στην ΟΕΔΑ Φυλής.
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/sinantisi-tis-r-dourou-kai-ergazomenon-tou-edsna-me-ton-ipourgo-prostasias-tou-politi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου