Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί οι 53+ δεν είναι Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά εφεδρεία



Οι 53 δεν είναι πλέον 53 μετά τις αποχωρήσεις από την ομάδα, είναι όμως ακόμη εδώ και δηλώνουν ξανά παρών με τη χθεσινή εκδήλωση, την πρώτη από μία σειρά κινήσεων που θα ακολουθήσουν.
Τι σημαίνει όμως η επαναδραστηριοποίηση αυτή; Γνώστες των ζυμώσεων στο παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι οι 53 δεν είναι και δε θα γίνουν Αριστερή Πλατφόρμα.
Δεν πρόκειται δηλαδή να λειτουργήσουν ως εσωκομματική αντιπολίτευση για να αμφισβητήσουν ή και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης άλλωστε με την απόφαση του να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του έδωσε το παράδειγμα σε τυχόν διαφωνούντες- ένα παράδειγμα που ενδεχομένως να αποδειχθεί κρίσιμο κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό από Ιανουάριο.
Τότε προς τι όλη αυτή η κινητικότητα; Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι οι 53 λειτουργούν ως εφεδρεία για το μέλλον και συγκεκριμένα για την επόμενη ημέρα που αργά ή γρήγορα (οι ίδιοι πιστεύουν αργά) θα έλθει, όπως έρχεται για κάθε κυβέρνηση και για κάθε πρωθυπουργό.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι στα σχέδια του Μαξίμου δεν είναι επ ουδενί νέες εκλογές στο ορατό μέλλον, καθώς βασίμως άπαντες υποθέτουν πως τρίτη φορά σε κάλπες μέσα σε ένα- δύο χρόνια θα κινδύνευε να εξελιχθεί σε τρίτη και φαρμακερή, η επανεμφάνιση των 53 έχει ως στόχο να κρατήσει όσο το δυνατόν μακριά από τη φθορά πρόσωπα που θα μπορούσαν να παραλάβουν τη σκυτάλη και να παίξουν ρόλο όταν και εάν ωριμάσουν οι συνθήκες. Χωρίς αυτό να σημαίνει οποιαδήποτε αμφισβήτηση Τσίπρα από το εσωτερικό του κόμματος, το οποίο μετά τη διάσπαση του καλοκαιριού και το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου ελέγχει σε πολύ πιο σημαντικό βαθμό από ότι τον Ιανουάριο.
Ενδιαφέρον έχει και η εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη χθεσινή εκδήλωση, ενός στελέχους που έχει αναλάβει να εφαρμόσει το μνημόνιο, που οι 53 (όπως και το Μαξίμου) χαρακτηρίζουν ξένο ως προς το ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας όμως στις αναγκαστικές επιλογές της κυβέρνησης ένα όσο το δυνατόν ταξικό και αριστερό πρόσημο.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/giati-oi-53-den-einai-aristerh-platforma-alla-efedreia.3821226.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου