Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Πήραν στο "δούλεμα" και τα ξένα ΜΜΕ την κυβέρνηση

Αποφύγαμε να σχολιάσουμε τα όσα ακούμε και διαβάζουμε για τη νέα λίστα Ελλήνων καταθετών που έλαβε το ελληνικό Δημόσιο από τις Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, για τα ονόματα συμπατριωτών μας που βρέθηκαν να έχουν «μαύρα» χρήματα σε καταθέσεις του στην τράπεζα UBS. Ξέρουμε ότι όλα αυτά είναι επικοινωνιακά κυβερνητικά τρικ. Αλλωστε όλοι γνωρίζουμε το αποτέλεσμα που υπήρξε από την «αξιοποίηση» της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. (Στα δημοσιογραφικά γραφεία πάντως γίνεται ένας ψιλοχαμός με τα ονόματα που κυκλοφορούν. Σύμφωνα μ αυτές τις φήμες βρέθηκε και το όνομα δικαστή που έχει «μοιράσει» εκατοντάδες χρόνια φυλακή σε δίκη με κατηγορούμενους για συμμετοχή σε οργάνωση μειοψηφικής βίας να έχει καταθέσεις πάνω από 3 εκ. ευρώ).


Η πλάκα είναι πάντως ότι και τα ξένα ΜΜΕ έχουν πάρει στο «δούλεμα» την κυβέρνηση στην υποτιθέμενη μάχη κατά της διαφθοράς, που επικαλείται ότι δίνει.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα που υπάρχει σήμερα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού   Spiegel,


Η Ελλάδα συλλαμβάνει καστανάδες αντί εκατομμυριούχων  

«Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα δεν παίρνει στα σοβαρά τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Πρόσφατα η αστυνομία με μια μεγάλη επιχείρηση συνέλαβε τον Γιώργο Δήμου. Έναν 62χρονο καστανά, ο οποίος έχει ένα βουνό από χρέη και σύμφωνα με δηλώσεις του πρέπει να θρέψει οχτώ αδέλφια», αναφέρει χαρακτηριστικά  το γερμανικό περιοδικό.

Και συμπληρώνει: «Δώδεκα αστυνομικοί, ένα περιπολικό και ένα αυτοκίνητο ρυμουλκό συμμετείχαν στη σύλληψη του καστανά και στην κατάσχεση του καροτσιού του. Το αδίκημά του: έψηνε και πουλούσε κάστανα χωρίς άδεια. Η ιστορία του Δήμου μεταδόθηκε αστραπιαία στην Ελλάδα και προκάλεσε οργή. Ο λόγος είναι λιγότερο το παράλογο αυτής της αστυνομικής επιχείρησης. Κυρίως επιβεβαιώνει το αίσθημα του κόσμου ότι οι ελληνικές αρχές αντιδρούν με σκληρότητα εναντίον μικροαδικημάτων και αφήνουν τα μεγάλα ψάρια»


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_642.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου