Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Παραίτηση Χατζηδάκη ζητούν τα επιμελητήρια
16:24 | 28 Απρ. 2014
Την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μεσαίας επιχειρηματικότητας, ζητούν με επιστολή τους τα επιμελητήρια. Μάλιστα, οι υποψήφιοι εκπρόσωποι των ΔΣ των επιμελητηρίων παραιτήθηκαν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αιτίες της στάσης αυτής είναι η διάταξη για την άρση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από 1-1-2015, καθώς και προβλεψεις του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που συνεδρίασε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών την Παρασκευή 25 Απριλίου.
Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου Richard Weber καθώς και ο Γ.Γ. του Ευρωεπιμελητηρίου Arnaldo Abruzzini, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη της ευρωπαϊκής επιμελητηριακής κοινότητας στα ελληνικά επιμελητήρια.
Σημειώνεται ότι οι Weber και Abruzzini, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισκέφτηκαν την Πέμπτη το απόγευμα τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και του έθεσαν το αίτημα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για τα ελληνικά επιμελητήρια, χωρίς όμως να λάβουν θετική απάντηση.
Σύμφωνα με όσα ενημέρωσαν το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΕ, οι προσπάθειες για να ενταχθεί η τροπολογία σε νομοσχέδιο συνεχίζονται και ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Αθηνών Μίμης Ανδρουλάκης κατέθεσαν εκ νέου την τροπολογία, προκειμένου να εισαχθεί σε νέο νομοσχέδιο.
Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, «ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει τα επιμελητήρια, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο της τρόικας και της κυβέρνησης, αποσκοπεί πρωτίστως στη διάσωση και αναβάθμιση του θεσμού, που αποτελεί σήμερα τη φωνή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα. Ο επιδιωκόμενος αφανισμός των επιμελητηρίων, αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την εξάλειψη κάθε συλλογικής εκπροσώπησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς τα επιμελητήρια είναι βασικοί χρηματοδότες και των συνδικαλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών».
Στην Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε:
- Η καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών που βάλλουν κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων.
- Η υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του Ηρακλείου, 4 και 5 Απριλίου, για απόσυρση από τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ των υποψηφίων εκπροσώπων από τα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων. Σε περίπτωση άρνησης κάποιων να υλοποιήσουν την απόφαση, η επιμελητηριακή κοινότητα δε θα στηρίξει τους υποψηφίους αυτούς.
- Ζητείται η παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
- Η σύσταση συντονιστικού οργάνου για την παρακολούθηση του νομοθετικού οργάνου σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τροπολογίας και γενικότερα των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν τα επιμελητήρια και εν γένει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
- Η μεγιστοποίηση των ενεργειών του Ευρωεπιμελητηρίου και ο συντονισμός των εθνικών ευρωπαϊκών επιμελητηρίων για την προστασία και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
http://tvxs.gr/news/ellada/paraitisi-xatzidaki-zitoyn-ta-epimelitiria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου