Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ζητάει και τα ρέστα ο Πάγκαλος!!!

Ασχολίαστο θα αφήναμε το γεγονός ότι ο ανεκδιήγητος Θ. Πάγκαλος, εξαπέλυσε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ άλλη μια χυδαία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λεκτικός οχετός του έχει «λούσει» τους πάντες –θυμηθείτε κάποια απ’ τα λεγόμενα του- αλλά μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι το πρώην κυβερνητικό στέλεχος δηλώνει ότι σκοπεύει να στείλει εξώδικο στην εφημερίδα «Αυγή» σχετικά με δημοσίευμα που τον θέλει να παραδίδει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Καλά πλάκα μας κάνει; Εχουν γραφτεί τόσα για τονβρόμικο ρόλο του –σαν υπουργός εξωτερικών...
που ήταν τότε- στην κατάπτυστη ενέργεια της κυβέρνησης Σημίτη να παραδώσει στα χέρια της στρατιωτικοφασιστικής χούντας, της Τουρκίας, τον Οτσαλάν, και μέχρι τώρα δεν είδαμε να έχει καμιά αντίδραση. Τώρα τι τον έπιασε;

Και επειδή, πιθανόν, κάποιοι αναγνώστες/ιες μας να μην γνωρίζουν τον ελεεινό ρόλο που διαδραμάτισε και σ’ αυτή την περίπτωση ο Θ. Πάγκαλος να παραθέσουμε   αποσπάσματα από την έκθεση του Ελληνα πρέσβη στην Κένυα, του Γ. Κωστούλα, που αποκαλύφθηκε το Μάρτη του 1999.

(«Μεγάλος τραγουδιστής», ήταν το συνθηματικό όνομα του Πάγκαλου)

***
«(...) Συνομιλία με Κιθουρίμα (σσ: Κενυάτης αξιωματούχος), περίεργο τηλεφώνημα Αμερικανού και αναχώρηση δυο επισκεπτών αναφέρονται αμέσως σε κ. Παπαϊωάννου (σσ: διευθυντής διπλωματικού γραφείου υπουργού Θ. Πάγκαλου), οποίος λέγει ότι θα τα μεταφέρει σε "μεγάλο τραγουδιστή", δηλαδή κ. υπουργό (σσ: Θ. Πάγκαλο), και αναλαμβάνει υποχρέωση "να μας τραγουδήσει, αφού ακούσει τραγούδι μεγάλου τραγουδιστή" (...).
*
Περί ώρα 14.00, κ. Παπαϊωάννου επικοινωνεί με πρεσβεία και εντέλλει υπογράφοντα μεταφέρει με "δεσποινίδα Κατεχάκη", δηλαδή κ. Καλεντερίδη, σε Οτσαλάν ότι πρέπει ταχύτερο δυνατόν απομακρυνθεί από "εθνικά χρώματα". Σε ερώτησή μου "και να πάει πού;", κ. Παπαϊωάννου απαντά ως εξής:
"Μεγάλος τραγουδιστής έχει εκνευριστεί. Κάναμε μια εξυπηρέτηση. Μην μας τη βγάζουν από τη μύτη. Να πάει σαφάρι. Να πάει όπου θέλει. Μακριά από εθνικά χρώματα" (...).

*
Περί 10.00, κ. Καλεντερίδης επικοινωνεί με αρχηγό του. Τελευταίος μόλις έχει πληροφορηθεί τα περί αιτήσεως ασύλου (σσ: από τον Οτσαλάν) και εξαγριωμένος απαντά ως εξής:
"Να του πεις ότι είναι ηλίθιος. Διέπραξε αθλιότητα. Αυτό που έκανε δεν είναι τίποτα. Δεν ισχύει. Να του πεις να τσακιστεί να φύγει γρήγορα και να πάει όπου θέλει. Εμείς δεν του τάξαμε τίποτα. Πέτα τον έξω, ρε Σάββα, να τελειώνομε. Σε παρακαλώ, παιδί μου" (...).

*
Μετ' ολίγον, κος Διακοφωτάκης απαντά σε τηλέφωνο, σε οποίο "κάποιος ονόματι Μιχάλης" ζητά κ. Καλεντερίδη.
Κος Καλεντερίδης προσέρχεται και σε ανοιχτή ακρόαση λέγονται εξής:
"Σάββα άκουσέ με, είμαι ο Τζοβάρας, είναι εδώ τρεις υπουργοί και ο αρχηγός, κρέμονται τρεις υπουργοί από σένα, το καταλαβαίνεις; Να πας αμέσως και να τον πετάξεις έξω με τη βία" (...).
*
Τζοβάρας συνεχίζει:
"Σε παρακαλώ Σάββα, πέτα τα έξω τα μ....πανα να τελειώνουμε. Μπορείς να το κάνεις. Πρόσεξε γιατί αν δεν το κάνεις, όταν έρθεις πίσω θα σε αποστρατεύσουν. Μπορείς να το κάνεις. Είναι τρεις υπουργοί εδώ" (...).

Λίγο αργότερα, μας τηλεφωνεί κ. Παπαϊωάννου και ζητά να "ερευνήσωμε αγορά" ώστε εξευρεθούν ντόπιοι "φουσκωτοί", δηλαδή, μπράβοι, οποίοι αναλάβουν επιχείρηση βίαιης αποχωρήσεως Οτσαλάν και συνοδών του από κατοικία (...).

Υστερα, δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από κ. Παπαϊωάννου και ΕΥΠ και μας έγινε γνωστό ότι Αθήνα αποφάσισε εδώ έλευση τεσσάρων "φουσκωτών", οποίοι αναλάβουν επιχείρηση βίαιης απομακρύνσεως (...)».

Εξυπακούετε ότι ο Παπαϊωάννου σαν: διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού Θ. Πάγκαλου, που ήταν τότε εκτελούσε εντολές του προϊσταμένου του.http://greki-gr.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8355.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου