Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Δείτε τη δήλωση – σοκ του ΓΑΠ στο BBC πριν μπει η Ελλάδα στο μνημόνιο

Δείτε τη δήλωση – σοκ του ΓΑΠ στο BBC πριν μπει η Ελλάδα στο μνημόνιο
Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το δραματικό διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελλόριζο. Όμως ακόμα και σήμερα η ιστορία αναζητεί τις κρυφές πτυχές αυτής της υπόθεσης που άρχισε να ξετυλίγεται τότε.
Τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβει κανείς. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε πως όταν οι αγορές είχαν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα.

Όπως μερικά χρόνια αργότερα το έθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης: "την ώρα της καταστροφής εμείς στο ΠΑΣΟΚ κάναμε ότι δεν ακούγαμε" είχε πει χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου.
Ούτε φυσικά μπορεί ουδείς να ξεχάσει τους ερασιτεχνισμούς με τους οποίους τότε ο Παπανδρέου και οι υπουργοί του δήθεν προσπαθούσαν να αποτρέψουν την είσοδο της Ελλάδας στα δεσμά του Μνημονίου.
Θυμόμαστε όλοι ότι τελικά το δήθεν "όπλο" που επικαλούνταν ο πρώην Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ΔΝΤ, αποδείχθηκε άσφαιρο ή για την ακρίβεια ήταν ένα "όπλο" που το έστρεψε η τότε κυβέρνηση προς την μεριά της Ελλάδας. Όλα όμως αυτά ανήκουν λίγο- πολύ στην ιστορία για να τα αποτιμήσει.
Παρ' όλα αυτά με αφορμή τη "μαύρη επέτειο", το NEWSBOMB ανασύρει στο προσκήνιο μία δήλωση-σοκ του Γιώργου Παπανδρέου σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, τον Φλεβάρη του 2010, η οποία σηματοδότησε και την αρχή του τέλους προκειμένου οι αγορές να κλείσουν τελείως την πρόσβαση στην Ελλάδα.
Έκτοτε η συγκεκριμένη δήλωση έχει περάσει στο... "ντούκου", και έχουν γίνει απόπειρες να "θαφτεί" καθώς αποκαλύπτει το εύρος του ερασιτεχνισμού των χειρισμών που έγιναν από τον Γιώργο Παπανδρέου εκείνη την εποχή.
Όπως θα μπορέσετε να την δείτε, ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος στις αρχές του 2010 αρνούνταν κατηγορηματικά ότι η χώρα θα χρειαστεί χρηματοδοτική στήριξη από τους εταίρους της, προβαίνει σε μία δημόσια ομολογία που παρόμοια δεν έχει ξαναγίνει από Πρωθυπουργός καμία άλλης χώρας!
Ο Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ομολογεί και εμμέσως πλην σαφώς ανακοινώνει στις αγορές το μέχρι πότε η Ελλάδα έχει λεφτά για να καλύψει τις ανάγκες της! Κοινώς κλείνει έτσι- ηθελημένα ή άθελά του- το μάτι στις αγορές για να σφραγίσουν την είσοδο της Ελλάδας προς αυτές στο ορόσημο που η χώρα θα έχει στεγνώσει από χρήματα το 2010.
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο αντίστοιχης ομολογίας Πρωθυπουργού χώρας που δηλώνει δημόσια μέχρι πότε έχει η χώρα του χρήματα για να επιβιώσει χωρίς δανεικά!
Δείτε λοιπόν το συγκεκριμένο σοκαριστικό απόσπασμα και αναρωτηθείτε τον λόγο για τον οποίον η Ελλάδα σύρθηκε χειροπόδαρα στα δεσμά του Μνημονίου λίγο καιρό αργότερα...
Η συνέντευξη Παπανδρέου στο BBC στις 21 Φλεβάρη 2010 όπου ομολογεί δημόσια ότι η Ελλάδα έχει χρήματα να επιβιώσει μέχρι... «τα μέσα Μαρτίου 2010!»


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/437114/deite-ti-dilosi-–-sok-toy-gap-sto-bbc-prin-mpei-i-ellada-sto-mnimonio#ixzz2zvSJo1DS


1 σχόλιο: