Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Καθημερινά έξω από το πολυκατάστημα Fokas οι εργαζόμενοι




Την αποφασιστικότητά τους να προσέρχονται στο πολυκατάστημα Fokas στην οδό Τσιμισκή, έστω και αν αυτό έχει κατεβασμένα τα ρολά λόγω έξωσης από τον ιδιοκτήτη, που είναι το μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας, είναι οι 150 περίπου εργαζόμενοι, όπως προέκυψε από τη σημερινή τους συνέλευση και όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.
Όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι προτίθενται δε να προβούν σε διάβημα στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, ενώ τόνισε ότι πρόθεσή τους είναι να επιδιώξουν και συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.
Στο μεταξύ, σε συνομιλία της με στέλεχος της διοίκησης της Φωκά, η κ. Καλαντίδου μας επεσήμανε ότι της φάνηκε ότι η επαναλειτουργία του πολυκαταστήματος ίσως και να μην είναι πια ένα μακρινό σενάριο, τονίζοντας ότι «το κλίμα φαίνεται να έχει αλλάξει».
Στο μεταξύ, νωρίτερα εργαζόμενοι του Fokas είχαν συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του και τους ενημέρωσε ότι θα επιδιώξει ό,τι είναι δυνατό σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου