Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η κατάθεση της αστυνομικού για τη δολοφονία Φύσσα



Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία περιγράφει από την αρχή πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.


«Λάβαμε σήμα στις 23:59. Όταν φθάσαμε στο σημείο ήταν γύρω στα 50 άτομα, στην συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας, με ρόπαλα στα χέρια και κατευθύνονταν προς την καφετέρια «Κοράλι». Φθάσαμε σε περίπου 10 λεπτά. Εκεί συναντηθήκαμε με μία ακόμη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Συνολικά είμαστε 8 αστυνομικοί με τέσσερις μοτοσυκλέτες.

Στην οδό Παύλου Μελά που είναι παράλληλη με την Τσαλδάρη είδαμε διασκορπισμένα γύρω στα 30-40 άτομα, κατά κύριο λόγο, μαυροφορεμένα, κάποιοι από αυτούς φορούσαν κράνη, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν στα χέρια τους αντικείμενα, που απ’ όσο μπορούσα να καταλάβω ήταν ρόπαλα. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω, ότι εκεί που βρισκόμασταν δεν υπήρχε πολύ φως για αυτό δεν μπορούσα να διακρίνω καλά τα άτομα.

Όταν φθάσαμε εκεί η κατάσταση ήταν πολύ ήρεμη. Κάποια στιγμή μας πλησίασε κάποιος, ο οποίος μας είπε ότι είναι συνάδελφος, και ότι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Όταν τον ρωτήσαμε τι είχε συμβεί, μας είπε ότι κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια, για το ματς Ολυμπιακού-Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά τώρα έχουν φύγει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο ότι το άτομο που δήλωσε ότι ήταν συνάδελφος, δεν ήταν αστυνομικός αλλά εξωτερικός φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ενώ τα πράγματα ήταν ήρεμα βλέπουμε ξαφνικά τα 30-40 άτομα, που σας είπα πριν, κάποια από αυτά, 10-15 άτομα να πηγαίνουν από την Κεφαλληνίας προς την Τσαλδάρη. Τρέξαμε και εμείς από πίσω τους και τότε είδαμε ότι στην Τσαλδάρη κάποια άτομα συμπλέκονταν μεταξύ τους. Φωνάξαμε να ηρεμήσουν και πράγματι, σταμάτησαν να χτυπιούνται. Μόνο δύο άνδρες συνέχισαν να χτυπιούνται.

Γι αυτό εγώ μαζί με έναν συνάδελφό μου από άλλη ομάδα πήγαμε να τους χωρίσουμε. Πιάσαμε τον έναν από τους δύο, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε για να τον χωρίσουμε. Με το που τον τραβήξαμε, αυτός που είχε πιάσει για να τον χωρίσουμε, φώναξε ‘με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε’.

Πράγματι είδαμε στην μπλούζα του στο σημείο στην περιοχή της κοιλιάς είχε αίματα. Ο άλλος σηκώθηκε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτός που είχε μαχαιρωθεί όμως φώναξε: ‘Αυτός με μαχαίρωσε, που πας να φύγεις ρε μ....... (βρισιά)’ δείχνοντας αυτόν που μόλις πριν από λίγα δευτερόλεπτα τους είχαμε χωρίσει.

Τότε δύο συνάδελφοι (αναφέρει τα ονόματα των συναδέλφων της) πήγαν και ακινητοποίησαν το άτομο που τους έδειξε το θύμα. Τον ακινητοποίησαν σε κοντινή απόσταση, σε 3-4 μέτρα από το σημείο που τους είχαμε δει να χτυπιούνται. Ο δράστης είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του και ετοιμαζόταν να μπει μέσα. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και μάλιστα όταν τον ρώτησε ο συνάδελφος γιατί τον χτύπησε, αυτός του απάντησε: "Γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου".»


http://www.zougla.gr/greece/article/i-kata8esi-tis-astinomikinas-gia-ti-dolofonia-fisa


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου