Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις για Αντιφασιστικά Σύνθήματα στην Νέα Σμύρνη!

 Ένα ακόμα στιγμιότυπο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.


Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα η Αστυνομία επέλεξε να προκαλέσει με τον ποιο επιδεικτικό τρόπο. Στοχοποιεί μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προπαγάνδιζαν την αντιφασιστική κινητοποίηση στις 25/9 (λίγες μόνο μέρες μετά από την δολοφονία του Π. Φύσσα από τραμπούκο της Χ.Α). Συνελήφθησαν και προσήχθησαν από την Αστυνομία γιατί γράφανε αντιφασιστικού περιεχομένου συνθήματα σε τοίχο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι φθορά δημόσιας περιουσίας. Τους τις επιστρέφουμε, φθορά δημόσιας περιουσίας διαπράττει η κυβέρνηση. Που αφού πρώτα φροντίσει να απαξιώσει την δημόσια περιουσία (π.χ Αγροτική Τράπεζα, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ) που πληρώθηκε από όλους εμάς τους φορολογούμενους την ξεπουλάει στις πολυεθνικές για ένα κομμάτι ψωμί. Η συγκεκριμένη δίωξη έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά, διώκεται το να είσαι αριστερός. Δείχνει την αντίδραση που επιφυλάσσει το κράτος σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να ορθώσει ανάστημα απέναντι στην νεοναζιστική βαρβαρότητα. Η επιστράτευση πρακτικών χουντικής εμπνεύσεως αποσκοπεί στην καταστολή του λαικού κινήματος. Είναι ένα ακόμη στοιγμιότυπο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της δράσης του Κράτους έκτακτης ανάγκης για την επιβολή των βάρβαρων ταξικών μέτρων και των Μνημονίων, συνέχεια των απαγορεύσεων στην απεργία και στη διαδήλωση, στην Επιστράτευση όλων των εργατικών αγώνων. 


Τα αντιφασιστικά συνθήματα στους τοίχους και το σβήσιμο συνθημάτων-μίσους των φασιστών είναι το ελάχιστο χρέος του κάθε αγωνιστή. Η οριοθέτηση περιοχών που επιχειρούν να πετύχουν οι νεοναζί με τα σύμβολα του αίσχους δεν θα πετύχει. 
Τα γρήγορα αντανακλαστικά της αστυνομίας στην περίπτωση των νεαρών είναι αξιοσημείωτα. Στην περίπτωση της δολοφονίας του Π. Φύσσα συνέλλαβαν τον δράστη μονάχα όταν μια αστυνομικός (υπό παράβαση καθήκοντος) κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη πρωτού διαφύγει. Σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων σε μετανάστες κτλ είναι χαρακτηριστική η ακινησία της. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως κινήθηκαν τάχυστα. 
Η βασική λειτουργία της Αστυνομίας είναι η καταστολή του κινήματος και όχι ο ρόλος που υποτίθεται ότι υπηρετεί. 
Αυτή η επίθεση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, εντάσσεται στα πλαίσια μια συντονισμένης προσπάθειας από πλευράς κυβέρνησης για την απονομομοιποίηση του αντιφασισμού και την εισαγωγή του στην λογική των ''δύο άκρων''. 
Το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει, να αντιτίθεται σε όποιον του υποβαθμίζει την ζωή και να παλεύει για ισότητα-αλληλεγγύη και διεθνισμό κατακτήθηκε με αγώνες. Ανεξάρτητα από την κοινωνία που ονειρεύεται το μαύρο μέτωπο εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα χαρίσουμε το παραμικρό από αυτά που μας ανήκουν. 


ΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 


Με ένα νέο εργατικό διεθνιστικό κίνημα πρέπει να σταθούμε και να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό. 


Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και οι παραπομπές σε δίκη. 


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2812.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου