Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Νέα φουρνιά μαζικών απολύσεων στον ΔΟΛ. Ακολουθώντας την πάγια τακτική του ο Ψυχάρης προχώρησε σήμερα Παρασκευή (και αφού είχαν κλείσει τα φύλλα του Σαββατοκύριακου), σε νέο γύρο μαζικών απολύσεων. Αξιοποίησε για ακόμη μια φορά ο Ψυχάρης και η μνημονιακή παρεά του, την δυνατότητα να που τους έδωσε η κυβέρνηση γαι να απλύουν το 5% κάθε μήνα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.
Το κριτίριο για μια κόμη φορά ήταν συνάδελφοι που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν κρατήσει στάση αντίστασης στις εργοδοτικές επιθέσεις. Συνάδελφοι που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, συνάδελφοι που πήραν μέρος μαχητικά στις απεργίες και τις περιφρουρήσεις που είχαν γίνει στον ΔΟΛ όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Ανάμεσά τους και η συντρόφισσα Αννα Μ., έξη χρόνια εργαζόμενη στον ΔΟΛ σαν διορθώτρια με μπλοκάκι, απο τα ιδρυτικά μέλη των Financial Crimes και  μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που τα μεγαλώνει μόνη της. Αυτό δεν μειώνει καθόλου τις υπόλοιπες  δεκάδες απολύσεις συναδέλφων που αγγίζουν τις 30 συνολικά, απλά το παραθέτουμε για να δείξουμε την "κοινωνική ευαισθησία" του Ψυχαρέικου.
Την Δευτερα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζόμενων του ΔΟΛ στην ΕΣΗΕΑ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είναι καιρός να ξυπνήσουν εκεί στην ΕΣΗΕΑ. Καλούμε όλες τις Ενώσεις να προχωρήσουν σε ουσιαστικήαπεργιακή κινητοποίηση σε όλο τον Ομιλο για να πάρει πίσω τις απολύσεις. Μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ας γίνουν η αφετηρία για μια αντεπίθεση του κλάδου απέναντι σε αφεντικά και κυβέρνηση

ΥΓ. Στην φωτό, η Αννα Μ. (πρώτη απο αριστερά) στη δίκη ενάντια στην απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου (συνδικαλιστρια του ΔΟΛ) μαζί με συνεδέλφους απο τον ΔΟΛ


http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4124.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου